Petrom si Electrocentrale Bucuresti au batut palma pentru 200.000 de tone de pacura

Luni, 12 Ianuarie 2009, ora 18:08
1563 citiri
Petrom si Electrocentrale Bucuresti au batut palma pentru 200.000 de tone de pacura

Companiile Petrom, controlata de grupul OMV din Austria, si furnizorul de caldura al Capitalei, Electrocentrale Bucuresti, au semnat, luni, contractul pentru livrarea a 200.000 tone pacura, la cotatia europeana a pacurei, potrivit directorului comercial al Electrocentrale Bucuresti.

"Azi (luni, 12 ianuarie 2009 n.red.) am semnat contractul, acum o ora. Pretul va depinde de cotatiile europene, de la bursa Lavera/Genoa. In lunile ianuarie, februarie si martie, Petrom va livra Electrocentrale Bucuresti cate 40.000 tone pacura in fiecare luna, in aprilie 26.000 tone pacura, iar in mai, iunie, iulie si august cate 12.000 tone pacura", a declarat, luni, directorul comercial al Electrocentrale Bucuresti, Irina Duica.

Pacura era luni cotata la pretul de 250 de dolari/tona.

Compania Petrom a anuntat, la inceputul lunii ianuarie, ca este pregatita sa furnizeze, contra cost, aproximativ 70.000-75.000 tone de pacura pentru CET-uri, pana la sfarsitul lunii ianuarie, pentru a asigura necesarul de combustibil, care sa inlocuiasca gazul, dupa ce gigantul rus Gazprom a sistat furnizarea de gaze.

Cu activitati in domenile Explorare si Productie, Rafinare, Marketing si Gaze naturale, Petrom are rezerve dovedite de petrol si de gaz de 940 milioane barili echivalent petrol (bep), o capacitate maxima de rafinare de 8 milioane tone metrice pe an. Compania detine aproximativ 600 benzinarii in Romania si 200 in Moldova, Bulgaria si Serbia.

Electrocentrale Bucuresti SA este filiala a Termoelectrica SA.

ELCEN este primul producator de energie termica produsa in centrale termoelectrice, producand anual peste 40% din energia termica distribuita in sistem centralizat, si aproximativ 12% din cantitatea de electricitate generata in intreaga tara.

Compania are in componenta sucursalele Bucuresti, Mures si Constanta, ale caror capacitati au instalate o putere de circa 2.000 MW.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#Petrom Electrocentrale Bucuresti, #200000 tone pacura, #criza gazelor, #Petrom gaz Romania, #Rusia Romania gaz , #Romania