73% din consumul de gaze este intern

Miercuri, 19 Noiembrie 2008, ora 12:00
1249 citiri
73% din consumul de gaze este intern

Romgaz si Petrom au acoperit 73,88% din consumul national prin productia interna de gaze.

Potrivit Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie, primii doi producatori, Romgaz si Petrom, au acoperit 96,87% din productia interna iar importul a fost de 26,12% din totalul consumului, informeaza Business Standard.

Romgaz S.A. este cel mai important producator si furnizor de gaze anturale din Romania si are o cota de furnizare pe piata romaneasca de 41,2%. Prin Ministerul Economiei si Finantelor, statul este actionar majoritar al companiei.

Petrom este cea mai importanta companie petroliera din Romania si isi desfasoara activitatea in exploatare, productie, rafinare, petrochimie si marketing.

Rezervele companiei sunt estimate la un miliard de barili de petrol si are o capacitate anuala de rafinare de o milioane de tone.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#consum gaze, #import gaze, #consum national, #Petrom, #Romgaz , #stiri Petrom