Ziare.com

OMV Petrom, amendata cu 100.000 de lei pentru poluarea raului Cotmeana

Marti, 22 Mai 2012, ora 16:52

   

OMV Petrom, amendata cu 100.000 de lei pentru poluarea raului Cotmeana
Garda de Mediu a decis sa amendeze compania OMV Petrom cu 100.000 de lei pentru poluarea raului Cotmeana si a vaii Radioasa din judetul Arges.

Marti, o conducta magistrala apartinand OMV Petrom s-a spart in localitatea Sapata, din judetul Arges. 500 de litri de titei si 400 de litri de apa sarata s-au scurs in raul Cotmeana, pata de petrol intinzandu-se pe o lungime de trei kilometri.

"Extinderea poluarii a fost oprita in amonte de scoala din Sapata, in aval de acest punct nemaiexistand irizatii pe cursul de rau. O echipa de 30 de angajati ai OMV Petrom au intervenit pentru a opri pomparea titeiului, au izolat zona afectata si au executat 10 baraje de retentie a titeiului si 10 filtre absorbante. In prezent se lucreaza cu 5 utilaje pentru vidanjare, alaturi de echipe de pompieri si angajati ai OMV", se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Mediului si Padurilor.

De asemenea, comisarii Garzii de Mediu Arges au dispus decopertarea malurilor afectate, actiune la care lucreaza in prezent o echipa de pompieri cu doua buldozere, precum si aducerea terenului la starea initiala in termen de maximum 3 zile.

Totodata, Ministrul Mediului a cerut OMV Petrom sa verifice starea retelei de conducte pentru ca astfel de incidente sa nu mai aiba loc in viitor.

O.A.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2577 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pentru OMV Petrom amenda asta nu reprezinta nimic

fata de ce ar fi patit in austria ,daca se intampla acolo accidentul asta

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor