Ziare.com

Pagubitii FNI vor fi platiti cu bani de la Petrom

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 10:09

   

Pagubitii FNI vor fi platiti cu bani de la Petrom
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a directionat peste 50 de milioane de lei, bani care provin de din dividentele incasate de la Petrom, in conturile pagubitilor FNI.

Pentru ca Guvernul s-a angajat sa finalizeze in 2009 platile catre cei aproximativ 21.000 de pagubiti ai FNI care au primit deja sentinte judecatoresti, dar la sfarsitul anului trecut acestia nu isi primisera inca banii, AVAS a directionat dividende Petrom catre despagubitii FNI.

Dividendele insumeaza peste 50 milioane lei si sunt aferente anilor 2006 si 2007, potrivit Evenimentul Zilei.

"Am facut plati, dar vin in fiecare zi titluri executorii si probabil ca intr-o saptamana conturile vor fi din nou blocate", a declarat Aurelian Popa, presedintele AVAS, care sustine ca aceste fonduri au acoperit popririle de la banca.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Potrivit presedintelui AVAS, institutia a avut conturile blocate in ultimul an, cu exceptia unor scurte intervale de timp.

AVAS a platit pana acum 346 de milioane de lei pagubitilor FNI, din care numai in intervalul ianuarie- 16 aprilie 2010 au fost virate fonduri in valoare de aproximativ 45 milioane lei.

Citeste mai multe despre bani FNI bani Petrom despagubire FNI
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2732 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

FNI

De ce nu luati bani de la Vantu? Nu acolo sunt banii de la FNI? De ce trebuie sa platim noi toti tunurile unora smacheri? Cu banii de la Ptrom faceti drumuri si investiti in economie....
Dar ... si statul este mai tepar decat Vantu ...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor