Ziare.com

Petrom, cel mai mare profit trimestrial

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 11:27

   

Petrom, cel mai mare profit trimestrial
Profitul net al grupului Petrom s-a dublat in primele noua luni din acest an, la 2,919 miliarde lei, fata de aceeasi perioada din 2010, cand a fost de 1,421 miliarde lei, in conditiile in care, in cel de-al treilea trimestru, grupul a inregistrat un profit record, de 1,175 miliarde lei .

"In T3/11 am continuat sa beneficiem de mediul favorabil al pretului la titei, precum si de efectele pozitive ale programelor de management strict al costurilor si de imbunatatire a performantei operationale. Productia totala de hidrocarburi a Grupului a crescut usor fata de T3/10. Reluarea cresterii in mai multe sectoare economice din Romania a impulsionat vanzarile noastre de carburanti si gaze. Cu toate acestea, pretul ridicat al titeiului a afectat, in continuare, marjele din segmentul vanzarilor cu amanuntul, in special, dar si marjele din rafinare, din cauza costurilor mai mari pentru titei", a declarat directorul general executiv al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

Potrivit raportului trimestrial al grupului, in intervalul ianuarie-septembrie, grupul Petrom a inregistrat vanzari de 16,22 miliarde lei, in crestere cu 23% fata de perioada similara a anului trecut. In trimestrul III, vanzarile s-au ridicat la 5,95 miliarde lei, mai mari cu 24% decat cele din acelasi trimestru din 2010.

EBIT-ul raportat al Grupului, de 3,75 miliarde, a crescut cu 87% fata de primele noua luni din 2010. Rezultatul financiar net a inregistrat valoarea negativa de -226
milioane lei, imbunatatindu-se comparativ cu valoarea de - 308 milioane lei de anul trecut, "datorita influentei pozitive a scaderii cheltuielilor cu dobanda, contrabalansata partial de pierderile din diferentele de curs de schimb, ca efect al deprecierii USD fata de RON".

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Citeste mai multe despre profit Petrom Petrom pret benzina Petrom
Sursa: rNews

Articol citit de 967 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Rusine OMV

Profitul golanilor astora se face din banii nostrii !
Au marit continuu pretul la pompa, toate produsele s-au scumpit din cauza costurilor de transport, iar noi suntem nevoiti sa platim ...
Mi-ar fi rusine sa anunt public cresterea profitului cand toata lumea sufera din cauza preturilor nesimtite.

 

Un profit explicat prin .....

.....preturi la nivel european la produse finite (benzina + motorina) si preturi romanesti la titei si forta de munca a prostilor de romani! Sa tot faci profit in aceste conditii si cu un guvern de mamaliga necoapta!

 

nue prost cine cere , e cel ce da~

daca au profit mare inseamna ca se poate si mai sus pretul benzinei. atunci cand scade profitul e semnal ca au atins pragul si trebuie sa stimuleze consumul, inclusiv prin politica de preturi. pana atunci o sa tot creasca pretul carburantului in romania.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor