Petrom se muta joi in noul sau sediu de 130 milioane de euro

Duminica, 28 Noiembrie 2010, ora 15:58
2695 citiri
Petrom se muta joi in noul sau sediu de 130 milioane de euro

Cea mai mare companie din Romania, producatorul de titei si gaze OMV Petrom, va inaugura joi, 2 decembrie, noul sau sediu, Petrom City, aflat in zona Straulesti din nordul Capitalei, pentru constructia caruia compania a investit 130 milioane euro.

Petrom City va aduna peste 2.500 de angajati ai companiei, care acum isi desfasoara activitatea in mai multe cladiri din Capitala si din Ploiesti. Oficialii Petrom spun ca acest proiect reprezinta cea mai eficienta solutie in fata chiriilor ridicate pe care le platesc pentru cele sase sedii din Bucuresti.

Oraselul Petrom are o suprafata totala desfasurata de 100.000 metri patrati si este alcatuit din cinci cladiri: doua cladiri administrative ovale (Cladirea Infitniy), o constructie cu forma clasica, un centru de date si o centrala de 5 MW care va genera energie si care va functiona independent de reteaua publica de energie. Complexul va include circa 1.000 de locuri de parcare.

Petrom a inceput constructia sediului companiei, Petrom City, in aprilie 2008, pe locul fostului depozit de produse petroliere. Initial, termenul de finalizare al oraselului fusese anuntat pentru sfarsitul anului 2009.

Pentru implementarea proiectului, Petrom a cheltuit circa 130 de milioane de euro, din care 80 de milioane au fost destinate constructiei cladirilor administrative, iar peste 10 milioane pentru reabilitarea ecologica a terenului. Investitia include constructia centrului de date, a centralei electrice, a garajului si realizarea infrastructurii stradale.

Facilitatile suplimentare ale ansamblului cuprind cafenea, centru medical, un magazin, o cantina pentru angajati, gradini interioare si exterioare.

OMV Petrom a incheiat totodata in septembrie 2010 un acord in valoare de mai multe milioane de dolari cu IBM, pe o perioada de zece ani, pentru operarea unui centru de date in viitorul sediu al companie. Centrul de date al Petrom ofera o infrastructura cadru cu cele mai avansate solutii de racire, alimentare cu energie electrica, redundanta, sustenabilitate si procese in caz de dezastru. Centrul de date, care va fi construit in incinta Petrom City, va sustine activitatea intregii companii OMV si a filialelor sale din toata lumea, fiind astfel zona de maxima importanta a societatii.

Totodata, Petrom a cheltuit peste 10 milioane de euro pentru reabilitarea ecologica a 200.000 metri patrati de teren (20 ha). Terenul Petrom din zona Straulesti de 20 de hectare, pe care era construit un depozit de produse petroliere cu rezervoare subterane, a fost bombardat in 1944, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, fiind contaminat astfel cu benzina si motorina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#nou sediu Petrom, #sediu Petrom City , #stiri Petrom