Ziare.com

Petrom va realiza investitii anuale de un miliard de euro

de Irina Ursu
Vineri, 21 Mai 2010, ora 16:49

   

Petrom va realiza investitii anuale de un miliard de euro
Compania de petrol si gaze - Petrom va realiza investitii anuale de un miliard de euro, pana in anul 2015 si se va axa pe extinderea afacerilor cu hidrocarburi si pe producerea de electricitate, inclusiv de energie eoliana.

Compania va asigura resursele pentru investitii prin reducerea costurilor si printr-o majorare a capitalului social cu 600 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Pentru a ne atinge obiectivul de lider energetic integrat in SEE, cu performante si flexibilitate crescute, ne vom concentra eforturile pe consolidarea si extinderea businessului de hidrocarburi, pe diversificarea portofoliului de activitati prin producerea de electricitate, pe cresterea eficientei si valorificarea integrarii in toate segmentele. Intr-un mediu marcat de provocari, atat din punct de vedere economic cat si al obligatiilor de mediu, Petrom continua investitiile in proiecte cheie si pentru maximizarea performantelor.

Astfel, ne asiguram cresterea durabila si furnizam clientilor nostri un portofoliu diversificat de produse energetice, de la carburanti la gaze si electricitate, la standardele de calitate ale UE. Cu investitii anuale de peste 1 miliard de euro, vom reprezenta si in anii urmatori un factor de crestere economica in Romania, prin efectul de multiplicare al investitiilor noastre", a declarat Mariana Gheorghe, CEO Petrom.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

De asemenea, Petrom intentioneaza sa valorifice convergenta pretului la gaze si sa acceseze finantari de pe piata financiar-bancara

In urmatorii cinci ani in Romania Petrom vizeaza optimizarea productiei de titei si gaze se va face atat prin aplicarea de tehnologii de ultima ora, cat si prin parteneriate cu alti operatori pe zacaminte selective.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1042 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mai terminati cu prostiile,adaptati-va la evenimentele care vin

Energia libera se face din aer,lumina...terminati cu exploatarea de titei si gaze lasati pamantul sa se odihneasca,oricum aveti zilele numarate cu extragerea petrol si gaze sa vedem dupa 2012 ce mai extrageti?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor