Petrom va realiza investitii anuale de un miliard de euro

Vineri, 21 Mai 2010, ora 16:49
1601 citiri
Petrom va realiza investitii anuale de un miliard de euro

Compania de petrol si gaze - Petrom va realiza investitii anuale de un miliard de euro, pana in anul 2015 si se va axa pe extinderea afacerilor cu hidrocarburi si pe producerea de electricitate, inclusiv de energie eoliana.

Compania va asigura resursele pentru investitii prin reducerea costurilor si printr-o majorare a capitalului social cu 600 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Pentru a ne atinge obiectivul de lider energetic integrat in SEE, cu performante si flexibilitate crescute, ne vom concentra eforturile pe consolidarea si extinderea businessului de hidrocarburi, pe diversificarea portofoliului de activitati prin producerea de electricitate, pe cresterea eficientei si valorificarea integrarii in toate segmentele. Intr-un mediu marcat de provocari, atat din punct de vedere economic cat si al obligatiilor de mediu, Petrom continua investitiile in proiecte cheie si pentru maximizarea performantelor.

Astfel, ne asiguram cresterea durabila si furnizam clientilor nostri un portofoliu diversificat de produse energetice, de la carburanti la gaze si electricitate, la standardele de calitate ale UE. Cu investitii anuale de peste 1 miliard de euro, vom reprezenta si in anii urmatori un factor de crestere economica in Romania, prin efectul de multiplicare al investitiilor noastre", a declarat Mariana Gheorghe, CEO Petrom.

De asemenea, Petrom intentioneaza sa valorifice convergenta pretului la gaze si sa acceseze finantari de pe piata financiar-bancara

In urmatorii cinci ani in Romania Petrom vizeaza optimizarea productiei de titei si gaze se va face atat prin aplicarea de tehnologii de ultima ora, cat si prin parteneriate cu alti operatori pe zacaminte selective.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#plan investitii Petrom, #investitii anuale miliard euro , #stiri Petrom