Profit colosal pentru Petrom

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 10:36
2952 citiri
Profit colosal pentru Petrom

Profitul net al Petrom a scazut cu un procent in primele noua luni din acest an, comparativ cu perioada similara din 2011, atingand insa oricum suma fabuloasa de 2,892 de miliarde de lei.

In schimb, vanzarile companiei s-au majorat cu 18 la suta, in acelasi interval, pana la 19,185 de miliarde de lei, se arata intr-un comunicat al Petrom.

"In cel de-al treilea trimestru al anului 2012, rezultatul operational al Petrom s-a situat aproximativ la acelasi nivel cu cel inregistrat in perioada similara a anului trecut, fiind sustinut, in principal, de efectul favorabil al aprecierii dolarului fata de lei.

Nivelul ridicat al pretului titeiului a continuat sa influenteze pozitiv performanta segmentului E&P (explorare si productie - n.red.), dar a afectat volumele de vanzari si marjele in activitatea de marketing. Ne-am concentrat investitiile in segmentul E&P, in vederea stabilizarii productiei de hidrocarburi, si am continuat eforturile noastre de explorare in perimetrul de mare adancime al Marii Negre, pregatindu-ne pentru achizitia de noi studii seismice 3D", a precizat Mariana Gheorghe, directorul general al Petrom.

Potrivit spuselor sale, compania va urmari noi oportunitati de crestere in regiunea invecinata din Marea Neagra, in parteneriat cu Exxon Mobil.

"In continuare, avem in plan implementarea programului nostru investitional pentru anii urmatori, de ordinul a 0,8-1,2 miliarde de euro anual, bazat pe premisele unor fundamente robuste de piata si un mediu fiscal si de reglementare favorabil investitiilor", a spus Gheorghe.

T.B.

Eveniment Quarterly Report

Aproape 43.000 de firme au fost radiate în 2023. Care sunt domeniile de activitate
Aproape 43.000 de firme au fost radiate în 2023. Care sunt domeniile de activitate
Un număr de 42.994 de firme au fost radiate la nivel naţional în primele opt luni din 2023, cu 7,15% mai puţine comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform statisticilor Oficiului...
Ultima super-putere europeană care impune restricții în folosirea echipamentelor Huawei în tehnologia 5G
Ultima super-putere europeană care impune restricții în folosirea echipamentelor Huawei în tehnologia 5G
Germania a devenit luna trecută cea mai recentă ţară europeană care a propus restricţii sau interdicţii privind utilizarea echipamentelor fabricate de companiile chineze Huawei şi ZTE,...
#profituri Petrom, #scadere profit Petrom, #vanzari Petrom , #stiri Petrom