Toate companiile romanesti listate pe BVB valoreaza cat Petrom in 2007

Marti, 07 Octombrie 2008, ora 10:40
1161 citiri
Toate companiile romanesti listate pe BVB valoreaza cat Petrom in 2007

Capitalizarea bursiera a tuturor companiilor romanesti listate a ajuns sa fie egala cu valoarea din urma cu un an si jumatate a Petrom.

Valoarea de piata a companiilor de la Bursa, din care este exclusa Erste Bank, a depasit, luni, cu putin suma de 11 miliarde de euro, in conditiile in care actiunile BRD si ale SIF-urilor au pierdut 8-10%. Valoarea Petrom pe Bursa a scazut sub pragul de cinci miliarde euro, fata de 10,35 miliarde euro la inceputul anului trecut.

Capitalizarea bursiera in euro a societatilor listate a fost serios afectata si de deprecierea puternica a leului in raport cu moneda unica europeana, scrie Business Standard.

Deprecierea semnificativa a companiilor romanesti este pusa de specialisti pe seama cresterilor artificiale din anii precedenti, care au urcat valoarea anumitor companii la niveluri nejustificate.

"Pana anul trecut, au fost multe companii care au crescut exagerat si acum sunt multe care au scazut exagerat de mult. Dar trebuie sa ne gandim ca preturile includ si asteptarile viitoare pentru companii, ceea ce inseamna ca rezultatele viitoare poate vor indreptati acel discount care acum ni se pare foarte mare, raportat la rezultatele anterioare", a declarat Mihai Chisu, broker la IFB Finwest.

Bursa a deschis sedinta de tranzactionare de marti in usoara crestere fata de ziua precedenta. Pana la ora 10.30, indicele societatilor de investitii financiare a castigat 3,49% fata de valoarea de inchidere de luni, in timp ce BET, indicele celor mai volatile 10 titluri, a urcat cu 1,31%.

Dintre societatile de investitii financiare, cel mai mult a crescut SIF Moldova (4,35%) si SIF Banat-Crisana (4,35%).

In acelasi timp, valoarea indicelui BET-C a cresctut cu 1,07%, iar cea a indicelui energetic BET-NG cu 1,48%.

Bursa de la București deschide puternic marți. Fondul Proprietatea, printre cele mai mari creșteri
Bursa de la București deschide puternic marți. Fondul Proprietatea, printre cele mai mari creșteri
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere pe toţi indicii şedinţa de marţi, iar rulajul se cifra la 6,74 milioane de lei (1,35 milioane de euro) după 30 de minute de la debutul...
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
#BVB, #capitalizare bursiera, #Petrom , #stiri Petrom
Comentarii