Eastship a livrat turbinele pentru noua centrala pe cogenerare din zona Petromidia Năvodari

Advertorial
Marti, 25 Aprilie 2023, ora 16:57
3906 citiri
Eastship a livrat turbinele pentru noua centrala pe cogenerare din zona Petromidia Năvodari
FOTO: pixabay.com

Construcția centralei pe cogenerare este cel mai important proiect în derulare al Fondului de Investiții în Energie Kazah-Român (FIEKR), fiind un pilon esențial atât pentru rafinăria Petromidia, cât și pentru sistemul energetic național. La un proiect de o asemenea magnitudine, partenerii logistici trebuie să fie pe măsură. Recent, compania de transport agabaritic Eastship a livrat mai multe piese agabaritice, inclusiv turbinele necesare pentru acest proiect.

Operațiunea nu a fost una ușoară, dar cu profesionalismul angajaților Eastship și flota impresionantă a companiei, totul a părut simplu. În spatele aparențelor, a fost nevoie de multe ore de pregătire și planificare atentă, pentru a asigura transportul în siguranță atât pentru încărcătură, cât și pentru angajați și participanții la trafic.

Cei de la eastship s-au ocupat de toate aspectele transportului:

  • Operatiuni portuare- au supervizat descarcarea pieselor din nava si stocarea lor temporara in port pe asa numittele „ picioare de elefant”.
  • Route study - Inainte de preluarea din portul Constanta echipa Eastship a realizat o evaluare detaliata a traseului ce va fi urmat. Această evaluare include măsurarea înălțimii și lățimii pasajelor, identificarea obstacolelor și a altor factori care ar putea afecta transportul mărfurilor.
  • Fixare prin lashing – aceasta presupune fixarea autobuselor cu chingi pentru asigurarea stabilitatii in timpul transportului. Desi pare un pas simplu, totul se face calculat si conform unei schite detaliate.
  • Transportul însoțit de escorte de politie – Datorita gabaritului depășit, a limitărilor traseului si a importantei strategice a încărcăturii a fost necesar ca un echipaj de politie sa însoțească convoiul agabaritic pentru unele dintre transporturi.

Modul în care s-a făcut livrarea celor două turbine este impresionant, iar asta poți vedea cu ușurință printr-o simplă căutare pe Internet, deoarece există clipuri video și imagini cu această operațiune.

Context

Pe 19 august 2020, prin Fondul de Investiții în Energie Kazah Român (FIEKR), a fost semnat un contract cu cei de la Calik Enerji, din Turcia, pentru construcția unei centrale pe cogenerare. Proiectul, în valoarea de 140 milioane de dolari are ca scop final generarea anuala a 11 milioane de dolari, sub formă de impozite plătite statului.

Până în prezent, lucrările au mers conform calendarului de desfășurare, iar dacă totul va fi în regulă până la final, centrala ar trebui să devină funcțională la sfârșitul lunii iulie, 2023.

În cadrul acestei construcții, cele mai importante piese tehnologice au fost două turbine principale. Transportul lor nu a fost deloc unul simplu, deoarece vorbim de piese voluminoase de peste 200 tone fiecare care trebuie transportate cu grijă pentru a ajunge la destinație complet funcționale, în cele mai bune condiții.

Cele două turbine au fost realizate la fabrica Siemens, din Finspang, Suedia, iar transportul lor până în România s-a făcut pe cale maritimă, apoi în țară pe cale terestră. Folosirea acestor turbine în România este o premieră, iar cei responsabili, pentru a se asigura că totul va fi în regulă în privința transportului i-au ales pe profesioniștii de la Eastship.

Despre Eastship

EASTSHIP este o companie care are capital 100% românesc cu sedii în Constanța, Cluj-Napoca si București. Deși principala activitate este cea de Project Cargo, ceea ce presupune transportul mărfurilor care nu au dimensiuni suficient de mici pentru a intra în containere, activitatea sa nu se rezuma la asta. EASTSHIP oferă servicii de: Project management, Transporturi speciale, mutări industriale, Servicii portuare, Brokeraj Barje si agenturare nave.

Compania EASTSHIP dispune de o flotă impresionantă formată din peste 15 capete tractor, semi trailere specializate de diferite dimensiuni și trailere modulare care însumează peste 84 de axe. În plus, compania dispune și de macarale de port și personal cu arii de specializare diverse, inclusiv electricieni, sudori și ingineri, pentru a putea gestiona cu succes fiecare detaliu al transportului terestru, maritim și fluvial. Aceștia pot oferi suport în ceea ce privește documentele vamale, studiile de traseu, analizele de pod, survey-urile, ridicările și manipulările cu ajutorul cricurilor, construcțiile de rampe, calculul de încărcare și schițele de fixare a încărcăturilor.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#Petromidia, #petromidia navodari, #turbine , #stiri afaceri