Ziare.com

Europarlamentar PDL: Bruxelles-ul vede cu ochi buni infiintarea unui nou minister

Joi, 30 Iunie 2011, ora 10:45

   

Europarlamentar PDL: Bruxelles-ul vede cu ochi buni infiintarea unui nou minister
Europarlamentarul PDL Petru Luhan a declarat ca Bruxelles-ul vede cu ochi buni posibilitatea aparitiei unui nou minister responsabil cu gestionarea fondurilor europene.

"In ultima perioada tara noastra a facut progrese in ceea ce priveste gradul de absorbtie a fondurilor europene insa pentru a atrage toate fondurile este nevoie de eforturi substantiale...In acest context si in situatia in care se discuta ca in urmatorul cadru financiar fondurile europene sa fie cuprinse sub acelasi cadru strategic, aparitia unui nou minister care sa centralizeze instrumentele financiare comunitare este bine vazuta la Bruxelles.

Este nevoie de o noua unitate administrativa, cu statut juridic puternic si care sa fie recunoscuta la Bruxelles, formata din personal stabil si bine calificat, care sa lucreze impreuna cu experti ai Comisiei Europene si ai firmelor de specialitate recunoscute pe plan national si european" a declarat Petru Luhan, membru al Comisiei pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Europarlamentarul a mai spus ca Uniunea Europeana incearca sa simplifice si sa modernizeze normele si procedurile de alocare a fondurilor.

"Consider ca este necesar ca si la nivel national sa se realizeze acest lucru. Aceasta simplificare va contribui la cresterea ratei de absorbtie si la scurtarea termenelor de plata. O alta problema des intalnita este lipsa de comunicare si doresc sa accentuez necesitatea de informare a mediului privat si a autoritatilor regionale si locale cu privire la posibilitatile de finantare, la conditiile de eligibilitate, la normele privind cofinantarea si la normele privind rambursarea" a conchis Luhan.

Sever Voinescu, despre infiintarea noului minister

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat marti ca posibilitatea infiintari unui nou minister, care sa se ocupe de atragerea fondurilor europene, a aparut in urma necesitatii de a gasi cea mai buna solutie institutionala.

Liderii coalitiei de guvernamant au discutat in sedinta de luni dimineata posibilitatea infiintarii unui minister sau a unei agentii care sa se ocupe strict de absorbtia de fonduri europene, conform unor surse.

PDL, UDMR, UNPR si liderii minoritatilor s-au inteles cu privire la infiintarea cat mai rapida a acestui noi minister.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1785 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Este nevoie de o noua unitate administrativa......

asa, inmultiti-va, inmultiti-va, luav-ar.........sa va ia de pe capul nostru, sunteti mai rai decat paduchii!

 

se numeste modelul polonez

iar anumite primate se pare canu stiu sa faca altceva decat sa copieze

atunci cand nu fura
ce nu pot sa copieze este sa nu fure si sa faca strategii pe care sa le respecte si sa fie in interesul cetatenilor si bine gandite

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor