Ziare.com

Filip: Copiii nostri trebuie sa afle adevarul despre hidosenia politicilor antisemite

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 14:15

   

Filip: Copiii nostri trebuie sa afle adevarul despre hidosenia politicilor antisemite
Vicepresedintele Senatului, Petru Filip (PSD), a declarat miercuri, in sesiunea speciala dedicata Holocaustului, ca Romania a gasit puterea sa isi asume "ororile" inteprinse de regimul Antonescu si e nevoie ca prin educatie, copiilor sa li se prezinte "hidosenia politicilor antisemite".

"Nu ne lasam prada uitarii. Romania a gasit in propria esenta puterea de a privi in urma, de a cerceta si de a scoate la lumina adevarul. A avut puterea de a isi asuma ororile pe care statul roman le-a intreprins asupra propriilor cetateni evrei si romi. Este singura solutie de a merge pe calea europeana, sa cinstim memoria victimelor. Avem obligatia sa intelegem istoria si nu avem dreptul sa o mistificam. Atrocitatile regimului antonescian nu pot fi uitate.

Singura cale de a impiedica ca astfel de evenimente sa se mai intample este sa celebram, sa respectam si sa promovam valorile tolerantei, libertatii si solidaritatii, ale omeniei si dragostei de aproape. Trebuie prin educatie sa impartasim copiilor nostri adevarul, sa ii facem sa inteleaga ca hidosenia politicilor antisemite, discriminatorii, antiumane reprezinta partea urata a umanitatii si ca ea trebuie respinsa. Trebuie sa ii educam in spiritul tolerantei. Viata este mai importanta decat orice ideologie politica, controversa", a declarat Filip.

Sesiunea speciala a plenului Senatului, dedicata victimelor Holocaustului din Romania, a inceput marti printr-un moment de reculegere. Senatorii au pastrat astfel aproximativ 15 secunde de reculegere in memoria evreilor deportati. Holocaustul a fost recunoscut de autoritatile romane in 2004.

Data de 9 octombrie este comemorata, in Romania, ca Ziua Holocaustului, moment care marcheaza inceputul deportarilor populatiei evreiesti in Transnistria in 1942 de catre regimul Ion Antonescu.

Sursa: rNews

Articol citit de 1275 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bravo! Emotionant! Mishto!

Sa celebram la Ierusalim prin profanarea unei biserici ortodoxe, sau a unei moschei. Asa da toleranta

 

Holocaust?!?!?!?!?! Astia s-au tam-pit de tot!

Licuriciul mare a dat tonul unor asemenea manifestari? Sau licuriciul mic?
Se pare ca cel care slefuieste cel mai bine fundul cu limba are sanse la alegeri.

http://www.ziare.com/cultura/documentar/evreii-si-crimele-antiromanesti-o-controversa-nerezolvata-i-1194677

http://www.ziare.com/cultura/documentar/evreii-si-crimele-antiromanesti-o-controversa-nerezolvata-ii-1194678

Tov. comunist, poate dedicati o sesiune speciala a plenului

Senatului victimelor comunismului din Romania din 47 pana in 90.

Copiii nostri trebuie sa invete istoria adevarata,

exact asa cum a fost, fara exagerari rau-intentionate de nicio parte. Nu trebuie nici sa amplificam crimele comise de romani turnandu-ne cenusa in cap, dar nici sa le negam prezentandu-ne drept ingeri ai pacii; nici sa-i satanizam pe toti evreii de-a valma, dar nici sa-i exoneram de vina pe bolsevicii care au comis abuzuri in Basarabia. Numai asa ne vom reconcilia cu trecutul si nu vom repeta aceleasi greseli in viitor.

 

Da, insa cand vorbim de adevar,

de toleranta, de responsabilitate, nu putem lua lectii de la domnul Filip. Sa fim seriosi, domnul Filip este cel care ne da lectii de morala? Pai daca ciolanul nu-l urnea de la PD-L spre PSD astazi domnul Filip ar fi fost cel mai vajnic sustinator al Maresalului Antonescu. Asa, si-a schimbat omul Partidul, si-a schimbat si principiile, si constiinta. Loveste in Maresalul Antonescu, unul din cei mai mari romani, poate ultimul roman adevarat pe care l-am avut, alaturi de Iuliu Maniu si Corneliu Coposu.

e drept

dar intrebarea este : adevarul cui trebuie sa-l invete copii ? ca si adevarul asta de multe ori e relativ , depinde cine spune povestea ...

 

Domnule Filip.

Copiii dumneavoastra trebuie sa stie un lucru. Ca Maresalul Antonescu, nu a TRADAT niciodata, si-a iubit tara, a iubit romanii, a fost vertical chiar si in fata ***. Si tot copiii dumneavoastra ar trebui sa stie ca dumneavoastra, in comparatie cu Maresalul Antonescu, cel pe care il infierati acum cu manie proletara, sunteti un traseist de duzina care va plimbati din partid in partid precum bondarii din floare in floare. Dumneavoastra nu aveti dreptul sa va pronuntati atunci cand tema discutiei este Maresalul Antonescu.

 

.....

Deocamdata maresalul tau e simplu soldat si declarat criminal de razboi de organismele internationale.O fi fost el un patriot , dar nu a dovedit chibzuinta cand a tarat Romania in razboi alaturi de Hitler cu consecinte grave pentru urmatoarele generatii.

Copiii nostri trebuie sa afle adevarul, in primul rand, despre

hodosenia comunismului, despre crimele comunismului.
Atrocitatile comunismului, lagarele de exterminare comuniste in care au fost torturati si ucisi intelectuali, tarani, preoti, nu pot fi uitate.

 

Filipe bre ce plingi la mormint strain?

Pai ai nostri martiri din anii 1945-1990 cu virful de aproape doua milioane de arestati executati si deportati imediat dupa 1945 de regimuri de marioneta ce au distrus elita tarii ii lasi in uitare!?Unii din cremenali mai traiesc cu pensii babane la noi altii mai numerosi emigrati in Palestina ocupata!Bag sama ca
in fata astora stai cu capul plecat ca milogul!Rusinica ma alesu neamului.....papa-lapte!!!!

 

.....

Unii romanii au omorat multi evrei.Evreii bolsevici au omorat mai multi romani.Romanii si evreii trebuie sa-si recunoasca greselile ,sa-si ceara iertare reciproc si sa nu uite aceste crime pentru a nu se mai repeta niciodata.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor