Petru Filip, despre PDL: Poti sa fii eficient in Opozitie si cu 10%, mai eficient decat la Putere

Joi, 07 Februarie 2013, ora 10:01
2874 citiri
Petru Filip, despre PDL: Poti sa fii eficient in Opozitie si cu 10%, mai eficient decat la Putere

Senatorul PSD Petru Filip considera ca PDL poate fi eficient si din Opozitie, indiferent de procentul democrat-liberalilor din Parlament, dar si ca politica din Opozitie poate fi de multe ori mai eficienta decat cea de la Putere.

Intrebat cum apreciaza prestatia de pana in prezent a PDL in Opozitie, fostul senator democrat-liberal a raspuns: "Conteaza foarte mult cum vor fi in masura sa-si manifeste pozitia de partid de Opozitie".

Daniel Constantin: Nu mai exista o forta politica de opozitie in Romania

"Poti sa fii eficient ca partid de Opozitie si cu 25 la suta, si cu 35 la suta, si cu 10 la suta. Depinde de modul in care pui problema, de modul in care o sustii vizavi de o anumita realitate politica sau economica sau administrativa a celor aflati la Putere si, in momentul in care reusesti sa faci acest lucru, sigur ca poti sa faci o chestiune cu impact in perspectiva viitoarelor alegeri, evident.

Fiecare adreseaza un mesaj, fie propriului electorat, fie electoratului posibil care s-ar putea sa il voteze. Se poate face politica eficienta din Opozitie de multe ori mult mai eficient decat de la Putere", a declarat Petru Filip, pentru Ziare.com.

Un fost senator PDL acuza Opozitia de blat cu USL: De ce se lasa toti in Basescu?

Pe de alta parte, senatorul PSD crede ca nu poate fi apreciata o activitate a Opozitiei de pe acum, "pentru ca de fapt e vorba de o noua sesiune, o noua structura politica in Parlament, lucrurile sunt in evolutie".

"Suntem chiar in aceasta saptamana la deschiderea noii sesiuni. Deci lucrurile sunt in derulare. E greu de apreciat dupa cateva zile de plen si de buget, care are un anumit specific, cum va functiona Opozitia. O sa vedem", a mai afirmat social-democratul.

Filip: Nu se poate juca pe o scena fara o Opozitie, nu este stimulativ nici pentru Putere

Fostul parlamentar PDL a subliniat ca "nu poate sa functioneze ca principiu o democratie fara o Opozitie".

"Nu exista asa ceva. Ca ea (Opozitia - n.red.) are 10 la suta, 15 la suta, 20 la suta sau se va dezvolta, asta este o alta discutie. Dar nu se poate juca pe o scena politica fara o Opozitie, pentru ca altfel nu este stimulativ nici pentru Putere. Ceea ce va spun este o regula a democratiei, n-am inventat-o eu. Asta este, nu pot sa o neg", a explicat Petru Filip.

Udrea: PDL trebuie sa se regrupeze si sa faca o opozitie adevarata

Acesta a mentionat ca Opozitia este "la inceput" si ca crede in rolul acesteia in Parlament.

"Cum o va face, din 16 la suta, din 18 la suta, PDL, aici deja este problema PDL, nu mai este problema Puterii. Dar cred intr-o lupta parlamentara intre Putere si Opozitie, pentru ca intr-adevar sa existe acel motor necesar evolutiei. Pentru ca numai din lupta contrariilor se naste evolutia", a spus senatorul PSD.

O noua suspendare a lui Basescu? "Prioritatea nu este inceperea unei alte discutii vizavi de suspendarea presedintelui. Punct"

Intrebat daca, in USL, suspendarea presedintelui Traian Basescu mai este o tema de actualitate, social-democratul a subliniat ca "punctele de vedere oficiale ale liderilor USL, intr-un anumit context, au fost foarte clare".

"Prioritatea in acest moment nu este inceperea unei alte discutii vizavi de suspendarea presedintelui. Punct. Mai departe, fiecare are dreptul la un punct de vedere care poate inflama mai mult sau mai putin spatiul public.

Nu stiu (daca mai este luata in calcul suspendarea - n.red.), habar n-am. Nu stiu, nu sunt in masura sa raspund la chestia asta. In afara de punctele de vedere ale domnului Antonescu, de asemenea individuale, sau ale domnului Ponta, decizii institutionale ale celor doua partide sau ale USL ati vazut ca nu exista. Mai departe fiecare interpreteaza cum crede de cuviinta", a afirmat Petru Filip.

Frunzaverde: Basescu trebuie suspendat, Elena Udrea nu va ajunge in fruntea PDL

Vicepresedintele PNL, Sorin Frunzaverde, a declarat luni seara ca presedintele Traian Basescu trebuie suspendat pentru ca nesocoteste voturile a milioane de romani, intarind totusi ca "Basescu trebuie suspendat numai daca nu respecta Constitutia".

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Petru Filip suspendare Traian Basescu, #Petru Filip PDL Opozitie, #Sorin Frunzaverde suspendare Traian Basescu, #Daniel Constantin Opozitie PDL , #PSD