Conducerile Senatului si Camerei Deputatilor pregatesc sesiunile extraordinare

Marti, 17 Iulie 2012, ora 12:24
1331 citiri
Conducerile Senatului si Camerei Deputatilor pregatesc sesiunile extraordinare
Foto: Digi24

Presedintele interimar al Senatului, Petru Filip, a facut, marti, cateva precizari legate de sesiunile extraordinare ale celor doua camere care vor fi organizate miercuri.

Petru Filip a declarat, inainte de sedintele Birourilor Permanente, ca se va incerca o apropiere a celor doua sedinte de plen de miercuri, programate initial pentru ora 12.00 la Senat si ora 10 la Camera Deputatilor.

"O sa am o intalnire cu liderii grupurilor sa vedem daca nu putem sa aducem plenul Senatului mai aproape de plenul Camerei. Dupa masa, fiecare dintre camere va avea plen separat", a argumentat el, precizand ca legea referitoare la Ordonanta 41/2012, care reglementeaza referendumul, are Camera Deputatilor camera decizionala, in timp ce legea referitoare la competentele Curtii Constitutionale are Senatul drept camera decizionala.

Intrebat de jurnalisti cum s-ar putea majora intervalul orar de vot, asa cum anuntasera mai multi lideri USL, Petru Filip a precizat ca este vorba despre un proiect de lege separat, in care Camera Deputatilor este decizionala. El si-a exprimat speranta ca acest lucru va fi posibil, fara a da insa detalii.

Un jurnalist i-a atras insa atentia ca, potrivit Legii Referendumului in vigoare, data limita pana la care se mai puteau lua decizii in privinta modului de organizare a referendumului din 29 iulie era 15 iulie.

Senatorul PSD a parut usor descumpanit, spunand inca o data ca decisiva va fi hotararea pe care o va lua plenul Camerei, miercuri. El s-a aratat nemultumit de insistenta jurnalistului respectiv, replicand: "Daca se doreste sa participe o mie de oameni...".

"Comisia juridica sa spuna daca este corect", a mai adaugat acesta.

Tototdata, Parlamentul ar putea sa se foloseasca de acest prilej pentru a vota un Avocat al Poporului cu puteri depline, in conditiile in care Valer Dorneanu a preluat atributiile lui Gheorghe Iancu printr-o modalitate contestata de PDL.

"Incercam maine in BPN in asa fel incat liderii grupurilor parlamentare sa se intalneasca si sa ajunga la o concluzie", a raspuns presedintele interimar al Senatului, Petru Filip (PSD).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sesiune extraordinara Parlament referendum, #Petru Filip lege referendum , #senator
Comentarii