Ziare.com

Blocaj in Senat: Peste 100 de proiecte de lege ar putea fi adoptate tacit

Luni, 13 Februarie 2012, ora 21:56

   

Blocaj in Senat: Peste 100 de proiecte de lege ar putea fi adoptate tacit
Vicepresedintele Senatului, Petru Filip, a anuntat luni, la finalul Biroului Permanent, ca absenta senatorilor USL va provoca fie amanarea, fie adoptarea tacita a aproximativ 100 de proiecte de lege aflate pe ordinea de zi a Senatului.

Intrebat ce se va intampla in comisiile in care nu exista cvorum pentru adoptarea de rapoarte, Filip a spus ca este o situatie "neplacuta".

"Nu se va putea adopta un raport acolo, se vor amana. Unde Senatul este prima Camera, exista pericolul ca pana la sfarsit sa fie aprobate prin aprobare tacita. Acolo unde Senatul este Camera decizionala, nu exista termen de adoptare. E neplacut ca sunt proiecte de legi unele foarte importante, nu vor putea sa fie adoptate in plen neavand rapoartele comisiilor", a declarat el.

Filip a adaugat ca pe ordinea de zi a Senatului sunt 100 de proiecte de lege au ca termen de adoptare prima saptamana a lunii martie. "Dar sunt unele comisii in care Puterea are majoritatea si va spun sincer, vazand cate proiecte de legi sunt in continuare pe ordinea de zi a Senatului, ar avea ce sa lucreze in comisii, chiar suficient de mult. Sunt peste 100 de proiecte de legi care au termen de adoptare in comisii si pe urma in plen pana in prima saptamana a lunii martie, deci este de lucru suficient de mult", a explicat viceliderul Senatului.

Petru Filip a mai precizat ca nu stie pe ce perioada va dura prezentul blocaj. "Nu as putea sa va spun, vedeti ca deciziile politice sunt luate de partide. Nu as putea sa va spun daca saptamana viitoare parlamentarii USL vor veni la lucru in Parlament", a declarat el.

Citeste mai multe despre Filip blocaj Senat Filip Senat 100 legi
Sursa: rNews

Articol citit de 1036 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor