Petru Filip: De Mos Craciun, PDL va fi primit de la PSD sefia Senatului - Interviu

Duminica, 27 Noiembrie 2011, ora 19:28
2733 citiri
Petru Filip: De Mos Craciun, PDL va fi primit de la PSD sefia Senatului - Interviu

Vicepresedintele Senatului, Petru Filip, cel care, pana la rezolvarea situatiei in camera superioara asigura interimatul dupa revocarea lui Mircea Geoana, a declarat, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca nu crede ca PDL va renunta la scaunul de presedinte in favoarea UDMR, iar PSD nu are cum sa castige aceasta batalie.

Senatorul democrat liberal a mai spus ca oricare dintre colegii lui senatori democrat liberali pot ocupa cu succes functia de presedinte al Senatului, care va fi ocupata, cel mai probabil, luni.

- Ce senator din PDL va fi propus sa candideze pentru sefia Senatului?

- O astfel de decizie va fi luata in cadrul partidului si a Coalitiei. In toata aceasta perioada de interimat au fost deja avansate diverse nume. Oricare dintre colegii mei ar putea sa indeplineasca cu succes atributiile presedintelui Senatului.

- E posibil sa ramaneti dumneavoastra interimar pentru o perioada mai lunga sau sa fiti candidatul partidului?

- Prelungirea interimatului va fi in mod cert rezultatul unui blocaj al negocierilor de la nivelul Coalitiei sau de la nivelul grupurilor parlamentare. Deci, depinde, pe de o parte, de PDL si UDMR sa stabileasca un candidat comun in cadrul Coalitiei, iar pe de alta parte, depinde si de PSD si PNL sa joace corect din punct de vedere politic si regulamentar ca sa putem debloca activitatea Senatului.

Daca va exista o decizie politica ca eu sa fiu candidatul Coalitiei, o voi onora. Functia de presedinte al Senatului este o functie de reprezentare politica si institutionala care face cinste oricarui om politic. Indiferent cine va fi candidatul oficial, eu oricum le multumesc colegilor care m-au nominalizat, alaturi de ceilati colegi, in mod neoficial.

- Este dispus PDL sa renunte la sefia Senatului in favoarea UDMR?

- Nu cred ca PDL va renunta la presedintia Senatului. PDL este cel mai mare partid

din cadrul Coalitiei si principalul partid de guvernare. Este normal ca pozitia sa ne revina.

- Ce este dispus PDL sa ofere UDMR ca sa renunte la un candidat propriu

pentru conducerea Senatului?

- Negocieri vor fi in cadrul Coalitiei. Este normal sa fie asa. Cel mai probabil se

va vedea ulterior deblocarii activitatii Senatului ce va obtine UDMR in cadrul negocierilor.

- In cat timp estimati ca Senatul va avea un presedinte nou?

- In mod normal, luni ar trebui sa fie deblocata activitatea Senatului. Asa ca, de Mos Craciun, vom fi primit deja cadoul de la PSD.

- Are vreo sansa PSD sa-si pastreze functia de presedinte al Senatului?

- In conditiile in care Coalitia de guvernare va avea un candidat unic, prezenta va fi de 100% si nu vor fi probleme la vot, iar PSD nu-si va putea impune candidatul.

- Are Mircea Geoana sanse sa revina in functie, in urma contestarii suspendarii sale la CCR?

- Cred ca Mircea Geoana si-a clarificat pozitia. Declaratia pe care a dat-o, cum ca, daca va castiga la Curtea Constitutionala, nu-si va mai continua mandatul de presedinte al Senatului, este edificatoare. In orice caz, eu astept cu interes decizia Curtii Constitutionale, care va avea obligatia sa clarifice acest conflict.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Petru Filip vicepresedinte Senat, #alegeri presedinte Senat, #Mircea Geoana Senat PSD , #stiri Petru Filip