Ziare.com

Petru Filip: Presedintele Senatului e ca un general fara armata

de Diana Robu
Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 18:39

   

Petru Filip: Presedintele Senatului e ca un general fara armata
Pedelistul Petru Filip, care este presedinte interimar al Senatului dupa ce Mircea Geoana a fost revocat miercuri din aceasta functie, compara sefia camerei superioare cu un general caruia ii lipseste armata.

"Functia de presedinte al Senatului este o functie de reprezentare, mai putin o functie de forta. Presedintele Senatului este ca un general fara armata. Are imagine, insa armata lipseste cu desavarsire", a declarat Petru Filip, invitat la Realitatea Tv.

Democrat-liberalul a vorbit despre ce s-a intamplat miercuri in plenul Senatului, cand Mircea Geoana a fost revocat din functie cu 112 voturi.

"Ne-a veni foarte bine ca joc politic cererea de retragere a sprijinului politic. Exista o intelegere la nivelul grupurilor politice, care au dat dovada de maturitate. Aceasta institutie a negocierii, care functioneaza atat de rar in Romania, a functionat miercuri si a aratat seriozitate politica", a apreciat Petru Filip.

Acesta a subliniat ca, dupa patru zile de negocieri care se anunta foarte dificile pentru toate partidele parlamentare, luni se va alege un nou presedinte al Senatului.

"Nu este prevazuta in regulament institutia interimatului, dar cand presedintele nu poate sa-si exercite functia, unul dintre vicepresedinti preia atributiile. Nu se arata insa pe cat timp", a completat Petru Filip.

Acesta a comentat si lista cu potentialii candidati pentru sefia Senatului, vehiculata in presa, exprimandu-si speranta ca "partidele din arcul guvernamental vor ajunge la un numitor comun".

"De la PDL poate fi domnul Blaga, poate sa fie si domnul Berceanu. In aceasta perioada, fiecare face lansari pe piata. Am vazut vehiculat si numele Ancai Boagiu, care e ministrul Transporturilor si isi face bine treaba acolo la minister. Trebuie sa pui omul potrivit la locul potrivit", a conchis pedelistul.

Puterea a preluat, miercuri, interimatul la conducerea Senatului. Pedelistul Petru Filip este presedintele acestui for, dupa ce revocarea lui Geoana a fost adoptata in sedinta cu 112 voturi pentru, 2 impotriva si 5 abtineri.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1435 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor