Gabriel Vlase a primit aviz pozitiv in Comisia de Control SIE: Nu pot sa zic ca am obiective majore

Luni, 02 Iulie 2018, ora 13:07
5157 citiri
Gabriel Vlase a primit aviz pozitiv in Comisia de Control SIE: Nu pot sa zic ca am obiective majore

Deputatul PSD Gabriel Vlase a primit, luni, aviz favorabil pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe, in Comisia de Control al SIE.

Ulterior, plenurile reunite vor da votul final pe propunerea lui Klaus Iohannis.

Dupa ce a fost audiat, Gabriel Vlase a declarat ca nu are obiective majore la sefia Serviciului.

"Nu pot sa zic ca am obiective majore, in sensul ca trebuie facute schimbari radicale. Sunt situatii care treneaza de cativa ani privind legislatia, care e veche. In primul rand, as zice armonizarea legislatiei, iar in al doilea rand, situatiile specifice de aparare, pentru ca si acolo sunt probleme, cu incadrarea, beneficiile si partea sociala a angajatilor Serviciului.

Le stiu de inainte, nu cum sunt exact azi. Dupa ce le vad, vom avea atunci alte discutii", a spus Vlase, dupa audierea in Comisia de Control al SIE.

De altfel, presedintele Comisiei, Mihai Weber, a afirmat la finalul audierii, ca lui Vlase i s-au adresat "cateva intrebari procedurale, intrebari specifice, care au un singur tip de raspuns".

"Domnul Vlase a raspuns corespunzator la aceste intrebari, dupa care a avut de raspuns la multe intrebari care vizau abilitatile domniei sale, capacitatea de a face fata conditiilor de stres, capacitatea de analiza/sinteza. Raspunsurile au fost multumitoare, drept pentru care domnul Vlase a obtinut aviz favorabil si propunerea este ca plenul comun al celor doua Camere sa faca numirea respectiva", a precizat acesta pentru Mediafax.

Initial, audierea trebuia sa aiba loc joia trecuta, insa aceasta a fost amanata pentru data de 2 iulie, de la ora 11:30.

Dupa audiere, se va stabili, in urmatoarea sedinta a Birourilor Permanente reunite, data cand va avea loc plenul reunit pentru validarea social-democratului la sefia SIE.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat recent, intrebat fiind daca il sustine pe Gabriel Vlase la sefia Serviciului de Informatii Externe (SIE), ca spera ca acesta sa treaca de audierile din comisia parlamentara.

"Trebuie sa intre in audieri. Sper sa treaca de comisie", a spus, luni, Liviu Dragnea, la Parlament.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, pe 14 iunie, o scrisoare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, in care propune numirea in functia de director al Serviciului de Informatii Externe a lui Petru-Gabriel Vlase.

Petru-Gabriel Vlase este vicepresedinte al Camerei Deputatilor, membru al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala si membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului privind analizarea si actualizarea cadrului normativ cu incidenta in domeniul securitatii nationale.

Citeste si:
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
Comentarii