Ziare.com

Lakatos: Basescu abordeaza gresit problema din Sanatate

Marti, 26 Iulie 2011, ora 14:55

   

Lakatos: Basescu abordeaza gresit problema din Sanatate
Deputatul UDMR Petru Lakatos considera ca Traian Basescu "greseste" cand sustine ca problemele din sanatate se pot rezolva intre ministrul Sanatatii si presedintele CNAS, o alta eroare fiind si convingerea presedintelui ca "reforma se opreste cu comasarea si desfiintarea spitalelor".

"Gandirea dlui Basescu este una secventiala, el nu pune cap la cap secventele. Domnul presedinte dorea neaparat reforma in Sanatate, dar a crezut ca aceasta se opreste cu comasarea si desfiintarea spitalelor, desi e foarte clar ca cea mai mare problema este utilizarea banilor de catre CNAS.

Traian Basescu viseaza si spune ministrului si presedintelui CNAS 'intelegeti-va'. Basescu greseste cand apreciaza ca problema este intre cei doi. Solutia nu e asta, nu e problema a doi ordonatori principali de credite, ci o problema legislativa, de viziune si strategie", a declarat, marti, Lakatos.

El a subliniat ca, in primul rand, ar trebui lamurita problema subordonarii CNAS si ca exista mai multe variante discutate - fie ca institutia sa fie preluata de Ministerul Sanatatii, fie sa ajunga in subordinea Parlamentului.

Udemeristul a criticat si mesajul presedintelui privind incetarea platii arieratelor. "Nu merge varianta presedintelui, ca nu mai platim arieratele. Daca ai avut un contract, el trebuie platit, daca vrei alta modalitate, o aplici de acum inainte", a comentat deputatul.

Intrebat daca UDMR este multumita de activitatea lui Cseke si daca il sustine in continuare, Lakatos a evitat un raspuns dar a subliniat ca la nivelul formatiunii a fost analizata activitatea ministrului inca de cand s-a inceput reorganizarea spitalelor si ca UDMR si-a asumat aplicarea unor politici nepopulare.

El a subliniat ca in coalitie nu s-a discutat niciun moment despre eventuala plecare a ministrului Cseke. "Nici vorba, s-a discutat doar despre problemele de fond din sanatate - lipsa resurselor si faptul ca, daca la rectificarea bugetara nu se dau bani in plus, va fi o problema din septembrie incolo", a sustinut Lakatos.

In privinta modului in care e afectata imaginea formatiunii de masurile nepopulare luate de ministrul Cseke Attila, udemeristul a afirmat ca o scadere in sondaje a UDMR era previzibila inca din momentul in care Uniunea a primit portofoliul Sanatatii.

Presedintele Traian Basescu a avertizat luni, la TVR, ca ministrul Sanatatii Cseke Attila si presedintele CNAS, Nicolae Duta, fie se pun "foarte rapid" de acord cu privire la controlul cheltuielilor in sistem, fie "isi vad de drum" si pleaca din fruntea institutiilor pe care le conduc.

Presedintele a spus ca responsabilitatea Ministerului Sanatatii si a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate trebuie sa fie de a pune sub control cheltuielile de achizitii la medicamente si sa verifice licitatiile facute, precum si implementarea sistemului informatic care ar trebui introdus in fiecare farmacie pentru controlul retetelor.

"Se vorbeste de multa vreme si nu se intelege Casa de Sanatate cu Ministerul. Aici au doua variante: ori se inteleg, ori isi vad de drum amandoi. Demisioneaza si sa vina cineva care poate colabora pentru realizarea controlului costurilor in Sanatate", a spus Traian Basescu.
Sursa: rNews

Articol citit de 996 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Lakatos... un fost pompier acum deputat incult si agramat

isi da cu parerea... Comunitatea U.D.M.R.-ista e formata din capete lipsite de orice fel de conostinte practice in orice fel de domeniu. Ei stiu una si buna...autonomie!!!, uitand de faptul ca cetateanul european (deci si cel roman) are dreptul la libera circulatie si se poate stabili oriunde pe teritoriul Romaniei. Nu!!!, ei feudalii vor autonomie pe criterii etnice!!!Iar Cseke Attila, e la fel de paralel si echidistant in ministerul pe care il ingroapa ca si Lakatos...cu ineptiile lui.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor