Peugeot - Citroen renunta la 6.000 de angajati

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 23:01

   

Peugeot - Citroen renunta la 6.000 de angajati
Grupul PSA Peugeot - Citroen va concedia definitiv 3.500 de angajati si va trimite in somaj tehnic 2.500 de persoane, din cauza veniturilor mici inregistrate in ultima perioada.

Compania incearca astfel sa isi reduca cheltuielile cu 800 de milioane de euro si va disponibiliza 10% din efectivul de personal din Europa, scrie Financial Times.

Purtatorul de cuvant al Peugeot a precizat ca se va opri cateva zile productia la mai multe uzine. Cel mai mult se va resimti acest lucru in Slovacia, unde muncitorii vor fi trimisi in somaj tehnic zece zile.

Vanzarile PSA au scazut cu 8% anul acesta in cele 28 de tari incluse in statisticile ACEA, iar cota de piata a celor doua marci a coborat de la 13,5% acum un an, la 12,6% in prezent. Marca Peugeot are 6,9% din piata, iar Citroen, 5,7%. Volkswagen Group are o cota de peste 23% din piata auto europeana.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 874 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Cu preţurile aberante pe care le practică, nici nu-i de mirare!
Nicio masină nu justifică nici pretul de cost, nici valoarea de intrebuintare mai mare de 10.000 euro. Doar lăcomia statelor (exprimată prin taxe si impozite, care depăsesc de cateva zeci de ori pretul de productie) si a intermediarilor a condus la preturile la care nu vor să renunte nici in criză!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor