Peugeot 308 GTi - 200 de cai putere, lansat oficial

Joi, 20 Mai 2010, ora 15:49
2078 citiri
Peugeot 308 GTi - 200 de cai putere, lansat oficial

Peugeot a anuntat, joi, oficial faptul ca revine in segmentul hot hatch-urilor compacte printr-o versiune GTi a lui 308, reprezentantul Leului din Sochaux in segmentul C.

Noul model promite performante interesante si caracteristici economice direct proportionale, urmand sa devina una dintre optiunile de luat in seama pentru cei care isi dorect o hatchback sportiv care nu debordeaza prin putere.

Noul Peugeot 308 GTi este echipat cu un motor de 1.6 litri THP care dezvolta 200 CP, cifra a puterii care pune modelul francez la intrarea in segmentul hatchback-urilor de performanta, in spatele lui Golf GTI (211 CP).

Motorul nu este o noutate absoluta, fiind lansat acum cateva luni pe noul coupe al gamei franceze, RCZ. Conform datelor tehnice oferite de producator, noul 308 GTi atinge puterea maxima la 5500-6800 rpm, in timp ce varful de cuplu este atins intre 1700 si 4500 rpm. Acceleratia 0-100 km/h are loc in 7.7 secunde, in timp ce viteza maxima a modelului francez este de 237 km/h. Motorul este cuplat la o transmisie manuala cu sase trepte.

Cele mai interesante cifre ale lui 308 GTi sunt insa cele legate de consum. Astfel, Peugeot anunta 6.9 litri/100 km in regim mediu mixt (9.2 litri urban, 5.5 litri extraurban), emisiile de CO2 fiind situate la nivelul a 159 de grame per kilometru.

La nivel estetic, 308 GTi se diferentiaza de fratii sai "clasici" prin cateva retusuri subtile, care includ un spoiler sport imprumutat de la 308 CC, un eleron posterior, terminatii duble cromate ale sistemului de evacuare, sigle GTi pe partile laterale si in spate, jante de 18 inch, dar si un element din fibra de carbon montat in partea din fata, acesta regasindu-se insa exclusiv pentru versiunile 308 GTi care vor fi vindute in Franta.

La interior, schimbarile sunt aduse de unele elemente distinctive precum pedalierul si manerul schimbatorului din aluminiu, bordul negru piano si volanul sport acoperit cu piele cu zona inferioara plata de asemenea din aluminiu.

Pentru a adauga sare si piper in toata aceasta ecuasie, inginerii Peugeot au dotat noul 308 GTi cu Sound System Technology, un pachet care asigura o caracteristica acustica sportiva pentru motorul turbo al modelului francez.

Continuarea pe Automarket.ro

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Peugeot 308GTi lansat oficial , #modele