Romanii nu-si schimba rablele cu Opeluri si Peugeot-uri

Vineri, 01 August 2008, ora 13:38
3053 citiri
Romanii nu-si schimba rablele cu Opeluri si Peugeot-uri

Opel, Chevrolet si Peugeot sunt marcile care au avut cel mai putin succes in programul Rabla, dealerii acestor marci, alaturi de cei ai Hyundai, Mitsubishi, Citroen, Volkswagen si Kia, fiind nevoiti sa renunte la o buna parte din cota alocata de Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) prin programul de innoire a parcului auto.

Cele mai multe pozitii, aproximativ o mie, au fost returnate de coreenii de la Daewoo, dupa ce productia din Romania a fost oprita ca urmare a privatizarii Automobile Craiova. La randul lor, dealerii Peugeot au renuntat la 652 de unitati retrase, francezii fiind urmati de italienii de la Fiat, cu 320 de masini retrase.

Firmele care comercializeaza marcile Opel si Chevrolet, ambele produse de General Motors, au renuntat la 810 unitati din cele 5.778 de masini pe care le puteau vinde prin programul Rabla.

Afectati au fost si cei de la Romcar, dealerul oficial Ford, care si-au redus cota cu 250 de automobile, iar Kia a renuntat la 179 de unitati, exemplu urmat si de dealerii Hyundai, care au solicitat retragerea a 179 de unitati, scrie Cotidianul.

Lista a fost completata de Mitsubishi (100 de masini), Volkswagen (40 de unitati) si Citroen (50 de masini).

In timp ce majoritatea dealerilor auto si-au redus cotele alocate de Administratia Fondului pentru Mediu, producatorul autohton Dacia si-a majorat participarea in cadrul programului Rabla cu 3.886 de unitati.

"Avem o suplimentare de masini in cadrul Remat. La prima repartizare din acest an, foarte multi dealeri au cerut mult, chiar daca nu puteau sa atinga acea cifra. Conform regulamentului, in momentul in care un participant la program isi da seama ca nu are cum sa acopere in totalitate cota care i-a fost atribuita, poate sa anunte acest lucru si poate sa renunte la partea pe care nu poate sa o acopere, urmand ca ea sa fie alocata celor care au solicitat suplimentare", au precizat oficialii Dacia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#programul Rabla, #dealeri auro, #cota, #reducere , #Romania