Industria auto, la un nivel catastrofal din cauza crizei globale

Marti, 10 Februarie 2009, ora 13:35

   

Industria auto, la un nivel catastrofal din cauza crizei globale
Industria auto este prinsa intr-un declin catastrofal care se intinde tot mai mult la nivelul intregului glob. Pietele emergente care odata cresteau acum sunt blocate si constructorii opresc productia pentru a se adapta la conditiile economice dificile.

Christian Streiff, seful Peugeot Citroen, a declarat marti ca vanzarile din Europa, a doua piata din lume, vor inregistra o scadere de peste 20% in 2009, informeaza Reuters.

"In acest moment este izbitor ce se intampla cu industria auto din intreaga lume. Este o adevarata catastrofa. Piatele din Brazilia, China si Rusia sunt la fel de lovite de criza ca cele europene. Totalul scaderilor pe care sectorul le va suporta vor fi de peste 20% in aceste conditii", a declarat seful Peugeot Citroen.

Acesta a adaugat ca in continuare, pentru 2010, planurile sunt stabilite presupunand ca economia nu se va indrepta intr-odirectiefavorabila.

Guvernul francez a anuntat ca va oferi ajutor pentru constructorii auto si le va asigura acestora volumul de lichiditati necesar pentru a traversa perioada de criza prin care marile companii trec.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1173 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Sabotati masinile franceze
rank 1
Nu-i adevarat , in ROmanela nu e de vina criza !!!
E din cauza ca romanii cumpara masini second-hand.
Triplati inca odata taxa de prima inmatriculare !
'zda mamii voastre !
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor