Peugeot ar putea deveni companie de stat, in Franta

Vineri, 08 Februarie 2013, ora 20:09
2726 citiri
Peugeot ar putea deveni companie de stat, in Franta

Guvernul francez ia in calcul posibilitatea de a achizitiona majoritatea actiunilor companiei franceze Peugeot, din cauza problemelor financiare prin care trece aceasta.

Actiunile companiei au scazut din cauza scaderii valorii activelor Peugeot, in conditiile in care piata europeana este din ce in ce mai slabita, ca urmare a politicilor de austeritate, noteaza Financial Times.

Totodata, in piata s-au raspandit zvonuri legate de iminenta unei preluari a companiei de catre guvernul francez, chiar daca ministrul de finante a precizat ca investitiile in actiuni nu fac parte dintre prioritatile guvernamentale.

"Rezultatele slabe nu pun in discutie solventa sau lichiditatea grupului", a declarat oficialul francez. "Prioritatea grupului este demareze planul de recuperare si sa-si consolideze alianta cu General Motors".

"Pentru a fi clar, compania nu poate si nu trebuie sa dispara. Ca urmare, vom face tot ceea ce este necesar pentru a o salva".

Statul francez a aprobat un imprumut de 7 miliarde euro pentru Peugeot, insa acesta trebuie sa fie in prealabil aprobat de catre Brouxelles, in functie de reglementarile imprumuturilor de stat.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#nationalizari franta, #nationalizare peugeot, #companie stat franta, #industrie auto franta , #stiri Peugeot