Seful Peugeot a renuntat la o pensie de 21 de milioane de euro

Autor: Ana Ilie
Joi, 28 Noiembrie 2013, ora 20:49
2085 citiri
Seful Peugeot a renuntat la o pensie de 21 de milioane de euro

Seful Peugeot a renuntat la o pensie de 21 de milioane de euro, la presiunea publicului.

Directorul executiv al Peugeot Citroen, Philippe Varin, a anuntat ca renunta la uriasa pensie, in conditiile in care atat compania auto cat si intreaga Franta se confrunta cu o rata ridicata a somajului.

Compania Peugeot Citroen primeste subventii de la stat si nu sta deloc bine in ceea ce priveste finantele. Cu toate acestea, Varin era cat pe ce sa primeasca o pensie de 21 de milioane de euro, cu toate ca de la venirea sa la carma companiei, in 2009, vanzarile acesteia au scazut dramatic, scrie France24.

Sindicatele si parlamentarii s-au declarat stupefiati ca Varin primeste o suma atat de mare, mai ales in conditiile in care multi muncitori francezi se vad obligati sa accepte o inghetare a salariilor, pentru a-si pastra slujbele.

"Am decis sa renunt la prevederile din dreptul meu de pensionare", a anuntat Varin, aratand ca a luat decizia "luand in considerare controversa starnita de acest subiect".

Presedintele francez, Francois Hollande, a salutat decizia sa, pe care a calificat-o drept "inteleapta".

"Era, de altfel, si singura posibila, avand in vedere situatia companiei, eforturile - ca sa nu spunem sacrificiile - pe care angajatii Peugeot au fost solicitati sa le faca, si luand in considerare si garantiile oferite de stat" de a subventiona compania, a spus Hollande.

Peugeot a anuntat luni ca lui Varin ii urmeaza la conducerea companiei Carlos Tavares, fostul numarul doi al companiei rivale, Renault. Schimbarea va avea loc anul viitor. Initial, Varin a incercat sa justifice suma pe care urma sa o primeasca la pensionare. Insa Guvernul a aratat limpede ca 21 de milioane de euro nu este o cifra justificabila.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#sef Peugeot renuntare pensie, #sef peugeot pensie scandal , #stiri Peugeot