Seful Peugeot, concediat pe fondul pierderilor companiei

Luni, 30 Martie 2009, ora 12:46
950 citiri
Seful Peugeot, concediat pe fondul pierderilor companiei
Foto: New York Times

Seful producatorului auto Peugeot-Citroen, Christian Streiff, a fost concediat, urmand a fi inlocuit incepand din luna iunie cu Philippe Varin.

Decizia apare pe fondul situatiei delicate in care se afla compania, scrie New York Times.

"Avand in vedere dificultatile economice cu care se confrunta industria de automobile, consiliul de supraveghere a decis in unanimitate schimbarea din pozitia de lider a lui Christian Streiff", a declarat Thierry Peugeot, presedinte al Consiliului de administratie.

Viitorul sef al concernului francez, Philippe Varin (foto), se afla in prezent la conducerea producatorului anglo-olandez de otel Corus si este considerat un veteran al industriei siderurgice.

Producatorul francez Peugeot a raportat pierderi masive si a anuntat un program de reducere a cheltuielilor care presupune si concedierea a 11.000 de angajati.

Pentru ca unul din 10 francezi lucreaza in industria auto, presedintele Nicolas Sarkozy a promis ca nu va lasa acest sector sa cada prada colapsului.

In anul 2008, Peugeot-Citroen a avut o pierdere de 343 de milioane de euro.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Philippe Varin, #Christian Streiff, #sef Peugeot, #concediere director , #stiri Peugeot