Capitala Coreei de Nord, închisă timp de cinci zile din cauza unei „boli respiratorii”. Ordinul primit de locuitorii Phenianului

Miercuri, 25 Ianuarie 2023, ora 09:16
2058 citiri
Capitala Coreei de Nord, închisă timp de cinci zile din cauza unei „boli respiratorii”. Ordinul primit de locuitorii Phenianului
Locuitorii Phenianului nu au voie să iasă din casă timp de cinci zile FOTO KCNA

Coreea de Nord a ordonat o izolare timp de cinci zile a capitalei Phenian, din cauza unei ”boli respiratorii”, potrivit unui site specializat sud-coreean, relatează AFP.

Această măsură pare să fie prima la această scară în Phenian după ce regimul şi-a declarat victoria împotriva covid-19, în august 2022.

Locuitorii Phenianului au primit ordinul să rămână în casă începând de miercuri şi până duminică şi să se supună mai multor luări a temperaturii zilnic, precizează site-ul specializat NK News, cu sediul la Seul, care citează un document guvernamental.

În acest document nu este menţionată boala covid-19, însă se arată că gripa se află între noile boli care se răspândesc în prezent în capitala nord-coreeană.

NK News a dezvăluit marţi, citând surse de la Phenian, că locuitori ai celui mai mare oraş nord-coreean păreau să-şi facă provizii în vederea unei eventuale izolări.

Nu se ştie dacă şi alte regiuni sunt vizate de izolări similare, iar presa de stat nu a anunţat măsuri noi.

#Phenian, #Coreea de Nord, #covid, #coronavirus , #Coreea de Nord