Tv Ziare.com Bogdan Bradu - Phoenix: Manelele sunt o forma de subcultura

Marti, 30 Martie 2010, ora 18:07
3656 citiri
Tv Ziare.com Bogdan Bradu - Phoenix: Manelele sunt o forma de subcultura

"Manelele sunt o forma de subcultura si este pacat ca au luat atata amploare. Cred totusi ca este vorba si de spiritul de turma. Asa cum anturajul te poate deraia de la drumul tau si nu neaparat intr-o directie buna, asa unii asculta manele pentru ca sunt la moda", a declarat solistul formatiei Phoenix, Bogdan Bradu, la televiziunea Ziare.com.

Artistul a marturisit ca el nici nu sta in locurile unde se asculta manele.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Bogdan Bradu

"Nu fac pe nebunul, dar nu imi plac. In timp, evoluezi si asculti si alte genuri care par mai putin accesibile. Iar perioada in care asculti manele nu este o perioada intermediara, nu tine de evolutia unui om ci este pur si simplu un mod de a involua, daca putem sa spunem asa", a adaugat acesta.

Bogdan Bradu a declarat ca in viitorul apropiat pregateste un proiect foarte interesant, adica o opera rock pe teme sociale.

"Am compus muzica de circa un an jumatate. Acum urmeaza alte etape mult mai complexe.

Bogdan Bradu a recunoscut ca ii place la fel de mult sau in egala masura si muzica instrumentala, dar si Iron Maiden, Black Sabath sau Queen. El mai spune ca societatii romanesti ii lipseste solidaritatea si teama de a cunoaste adevarul obiectiv.

"Sunt multe valori care nu ies in fata, iar arta lor nu este inteleasa si nu de public ci de cei care ar putea sa o sustina si sa o finanteze. Am fost plecat din Romania, dar din pacate nu am putut sa raman si iata-ma aici. Spun din pacate ca la rece vorbind stim cu totii ca societatea romaneasca este in schimbare", a mai declarat artistul.

Istoria Phoenix inca se mai scrie

In ce priveste relatia cu colegii mei din trupa Phoenix pot sa spun ca noi ne-am cunoscut si placut in primul rand ca oameni si asa am ajuns sa lucram impreuna.

Phoenix are o istorie care inca se mai scrie, dar ce a fost important s-a facut pana acum. Eu sper sa ajut la mentinerea spiritului Phoenix si la perpetuarea lui si incerc sa o fac cat se poate de bine", a mai spus solistul.

Bogdan Bradu a anuntat si ca Phoenix va avea concert pe 21 mai la Chisinau, pe 22 - 23 la Iasi, cel mai probabil, iar pe 27 mai la Sala Palatului - concertul Phoenix Classics si pe 28 mai tot la Sala Palatului, concertul Symphoenix.

Solistul formatiei Phoenix mai spune ca, pentru el, muzica a ramas si ramane nu numai un hobby, ci modul in care isi castiga existenta.

"Nu pot sa spun ca traiesc bine, din cauza faptului ca in Romania sunt putini interesati sa ii sustina pe artisti. Sunt din ce in ce mai putini cei care sustin muzica buna si atunci trebuie sa te descurci singur, sa gasesti sponsori. Eu nu am facut compromisuri si de asta nu sunt foarte mediatizat. Nu am vrut sa apar la televizor oricum si sa vand numai imagine ci sa ies cu proiecte interesante, de substanta. Din pacate acum se difuzeaza mai mult de 90% muzica comerciala - ca sa ii spun asa", a mai spus artistul.

Nu este fanul retelelor de socializare

Bogdan Bradu a mai marturisit ca nu are conturi pe retele sociale desi recunoaste ca este un mod de comunicare relativ usor si ajuta la un schimb usor de informatii.

"M-a convins Ionut sa imi fac cont pe Facebook desi nu iubesc foarte tare genul asta de comunicare. Insa pe de alta parte nu ai cum sa intri in contact cu fanii in alt mod. Pe de alta parte niciun artist nu e fericit daca i se pirateaza muzica, pentru ca si el castiga din vanzarile discurilor", a mai spus acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Bogdan Bradu televiziune Ziare, #solist Phoenix manele , #stiri Phoenix