Ce este important pentru oameni la un loc de muncă, în afară de bani. Cum va arată piața muncii în 2023

Vineri, 06 Ianuarie 2023, ora 00:32
3735 citiri
Ce este important pentru oameni la un loc de muncă, în afară de bani. Cum va arată piața muncii în 2023
Piața muncii este într-o continuă efervescență, iar angajatorii trebuie să le ofere angajaților și alte beneficii, pe lângă salarii, pentru a-i fideliza FOTO Pixabay

Piața muncii este într-o continuă efervescență, iar angajatorii trebuie să le ofere angajaților și alte beneficii, pe lângă salarii, pentru a-i fideliza.

Și anul 2023 se anunță dinamic pentru piața muncii. Sorina Faier, specialist în resurse umane, a explicat într-un interviu pentru Ziare.com ce nevoi au angajații de la un loc de muncă și cum va arăta anul 2023 din acest punct de vedere.

„Și în anul care tocmai se încheie, schimbările pe piața muncii au fost numeroase și au avut un impact ridicat asupra așteptărilor și nevoilor angajaților atât în privința modului de lucru, cât și a beneficiilor și oportunitățile de dezvoltare. De aceea, este esențial ca fiecare companie să evalueze pachetele de beneficii și să le adapteze în funcție de specificul activității și de preferințele angajaților.

Din discuțiile cu top și middle managerii care ne trec pragul pentru interviuri, am aflat un top al beneficiilor care ar crește entuziasmul și interesul angajaților de a rămâne într-o companie”, a declarat pentru Ziare.com Sorina Faier, specialist HR.

Iată beneficiile care se anunță a fi cel mai des solicitate în 2023 de către angajați, potrivit expertului în resurse umane.

Programul de lucru flexibil

Indiferent de forma pe care o are un program de lucru - orar flexibil, nesistematic, lucru în schimburi sau program comprimat - ajută angajații să creeze un echilibru între viața profesională și cea personală și să fie mai performanți. Asta arată și numeroase studii realizate de către experți în ultimii ani, că orele de lucru flexibile contribuie la creșterea productivității și motivației în companie. Cu toate acestea, mulți antreprenori și directori sunt îngrijorați cu privire la beneficiile aduse de programul de lucru flexibil. În aceste cazuri, recomandarea este să analizeze dacă domeniul activității poate integra un program flexibil, să discute cu angajații despre preferințele lor legate de program și să stabilească o opțiune potrivită atât nevoilor angajaților, cât și ale companiei.

Oportunitățile de dezvoltare

Și beneficiile pentru formarea și dezvoltarea angajaților sunt de mai multe feluri. Cele mai frecvente sunt sponsorizările pentru cursuri, burse pentru studenți, traininguri sau programe de specializare.

Atunci când angajatorii își susțin angajații în formarea și dezvoltarea profesională, ei investesc în angajații lor. Cei care se întorc la școală pentru formare continuă devin mai buni specialiști, ceea ce aduce câștiguri mai mari atât pentru angajat, cât și pentru companie. De multe ori, angajatorii plătesc managerilor de top MBA-uri, dar și diferite traininguri de management sau dezvoltare personală.

Este important ca angajații să beneficieze de formare continuă pentru a-și dezvolta cunoștințele și abilitățile și pentru a ține pasul cu evoluțiile și schimbările din domeniul în care activează. Toate acestea conduc la o productivitatea crescută și o mai mare satisfacție profesională.

Work frome home

Când criza COVID-19 a forțat companiile din întreaga lume să-și trimită angajații acasă să muncească de la distanță, munca de acasă a reprezentat o schimbare majoră. Dar odată ce toată lumea s-a obișnuit cu noul mod de lucru, mulți directori au realizat rapid că angajații pot fi productivi și concentrați de acasă, în multe cazuri chiar mai productivi decât atunci când erau la birou. Angajatorii au început să înțeleagă că lucratul de acasă, desigur, în domeniile în care este posibil, chiar funcționează cu beneficii concrete. De aceea, multe companii au extins pachetul de beneficii și, pe lângă posibilitatea de a lucra de acasă, oferă angajaților și resurse de birou la domiciliu precum mobilier de birou, echipamente IT, softuri.

Sarcini interesante

Sarcinile interesante sunt menționate de foarte multe ori printre cei mai importanți factori care stimulează implicarea angajaților. Sarcinile noi și interesante reprezintă o provocare pentru majoritatea angajaților, oferă oportunități de învățare și dezvoltare profesională și o senzație de satisfacție personală. Cu cât angajații sunt mai interesați și mai implicați în munca lor, cu atât sunt mai motivați să-și îndeplinească responsabilitățile și să depună eforturi pentru a obține rezultate mai bune.

Mașina de serviciu

Pentru mulți angajați, o mașină de companie încă reprezintă un simbol de statut. Înseamnă încadrarea într-o grupă salarială mai mare și subliniază încrederea companiei în angajat. O mașină personală de companie poate fi o recompensă pentru anumite performanțe sau un instrument de motivare. Totodată, angajații o văd și ca pe sursă de confort și de a face economie fiindcă nu trebuie să suporte uzura, întreținerea și reparațiile pentru propria mașină.

Cantina

Indiferent dacă vorbim de o companie multinațională sau IMM, o cantină la sediu este întotdeauna recomandată. Este unul dintre beneficiile pe care angajații le consideră ca fiind extrem de utile. S-ar putea să considerați că oferiți multe alte beneficii angajaților, dar o cantină proprie are multe avantaje. Nu trebuie să ofere mâncare gratuită, ci doar să fie mai ieftină decât în altă parte. În plus, reprezintă o oportunitate de a încuraja o alimentație sănătoasă, de a crea un confort suplimentar angajaților și un sentiment de comunitate, un spațiu în care angajații socializează în timpul pauzelor.

Legături bune de transport

Pentru angajații care nu au carnet de conducere, nu dispun de o mașină sau nu vor să o folosească din cauza traficului intens, conexiunile bune de transport sunt esențiale. Așadar, alegerea locului pentru sediul companiei trebuie să aibă în vedere mijloacele de transport aflate în proximitate și legături bune. Accesul facil cu mijloace de transport în comun reprezintă un mare avantaj atât pentru angajați, dar și pentru clienți, parteneri de afaceri și, nu în ultimul rând, pentru mobilitate și mediu.

Locuri de parcare

Accesul la o parcare a angajatorului la fața locului este foarte apreciat în zonele în care parcarea este limitată. Dar, cel mai important, minimizează problemele legate de timp și nemulțumirea angajaților. Sunt destul de frecvente conflictele și tensiunile la locul de muncă din cauza lipsei locurilor de parcare. Accesul facil la o parcare a companiei și reguli clare de parcare pentru angajați și clienți pot juca un rol important în îmbunătățirea satisfacției ambelor categorii. Acordarea unor locuri de parcare nu va fi un beneficiu ieftin, dar va aduce multe satisfacții.

Quarterly Report - Editia 4

Elon Musk spune că inteligența artificială ne va lua toate locurile de muncă: "Dacă computerul și roboții pot face totul mai bine decât tine, viața ta are sens?"
Elon Musk spune că inteligența artificială ne va lua toate locurile de muncă: "Dacă computerul și roboții pot face totul mai bine decât tine, viața ta are sens?"
Elon Musk spune că inteligența artificială ne va lua toate locurile de muncă și că nu este neapărat un lucru rău. „Probabil niciunul dintre noi nu va avea un loc de muncă,” a spus...
Peste 14.000 de români și-au pierdut locurile de muncă din ianuarie 2023. Județele unde angajații sunt dați afară pe capete GRAFIC
Peste 14.000 de români și-au pierdut locurile de muncă din ianuarie 2023. Județele unde angajații sunt dați afară pe capete GRAFIC
Șocurile economice care au lovit Europa și România nu au însemnat doar costuri mai mari de trai și scumpiri în lanț, ci au venit și cu pierderi de locuri pe muncă. Știrile recente arată...
#piata muncii, #munca, #locuri de munca , #stiri sociale