Controale fulger în hala din Piața Obor. 254 de kilograme de pește au fost confiscate

Luni, 27 Martie 2023, ora 15:14
2034 citiri
Controale fulger în hala din Piața Obor. 254 de kilograme de pește au fost confiscate
Pește expus FOTO News

ANSVSA anunţă că a efectuat săptămâna trecută o acţiune fulger de control în hala de peşte din Piaţa Obor, la 12 unităţi în vederea asigurării condiţiilor de igienă în care sunt recepţionate, depozitate şi valorificate diverse sortimente de peşte si produse din pescuit. În urma controalelor au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 72.000 de lei. Totodată, au fost confiscate 254 kg de peşte şi produse din pescuit.

ANSVSA precizează într-un comunicat oficial că, pe fondul creşterii consumului de peşte şi a produselor din pescuit, ca urmare a sărbătorii de Buna Vestire de sâmbăta trecută, inspectorii ANSVSA au efectuat pe data de 24 martie o serie de controale fulger în hala de peşte din Piaţa Obor din Bucureşti.

”Au fost verificate 12 unităţi în vederea asigurării condiţiilor de igienă în care sunt recepţionate, depozitate şi valorificate diverse sortimente de peşte si produse din pescuit”, precizează ANSVSA, În urma controalelor au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 72.000 de lei.

Totodată, au fost confiscate 254 kg de peşte şi produse din pescuit, anunţă instituţia.

”Principalele neconformităţi constatate şi sancţionate au fost:– nerespectarea normelor privind condiţiile de depozitare, etichetare, ambalare şi manipulare a produselor alimentare: nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi a instalaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru folosite; încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind demonstrarea trasabilităţii produselor şi lipsa programelor de autocontrol în cadrul unităţilor”, arată ANSVSA.

”ANSVSA recomandă tuturor consumatorilor să achiziţioneze produse alimentare numai din unităţi sau spaţii aflate sub control sanitar veterinar. Numărul de telefon al „Call Center”-ului ANSVSA este 0800.826.787 şi poate fi apelat gratuit de către cetăţeni, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor”, afirmă Autoritatea.

#Piata Obor, #Peste, #ANSVSA, #controale , #stiri sociale