Abia reparat, drumul spre Bisericani o ia din nou la vale

   

Sefii judetului si constructorii care executa proiectele acestora ar fi, probabil, niste excelenti edili in Sahara, Peninsula Arabica sau in orice alte zone desertice ale lumii.In Neamt, insa, ei au un inamic imba-tabil: ploaia. Care isi bate joc de mi-lioanele de lei aruncate pe drumuri si studii si reparatii si duce in derizoriu declaratiile bombastice ale mereu vremelnicilor sefi din administratie.

Pentru ca n-au fost in stare sa construiasca din start un drum care sa reziste si ploilor (care cad din cand in cand in aceasta zona, chiar si in anii mai secetosi), sefii judetului au devenit din nou tinta glumelor celor care circula pe DJ 157C, de la drumul national pana la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Bisericani. Artera care ameninta din nou sa se surpe, chiar in locul unde abia a fost reparata iar dealul intreg "consolidat".

DJ 157C a fost primul drum reabilitat prin foduri obtinute de CJ din celebrul PNDL II. A costat peste 13 milioane de lei si a fost inaugurat cu tam-tam in iulie 2018. Semne ca lucrarea a fost facuta de mantuiala au aparut la trei zile de la inaugurare. O groapa sanatoasa, adanca si intinsa a marcat intersectia cu DN 15, dupa ce terasamentul de sub stratul de asfalt a fost spalat de apa pluviala.

Dupa un an, ploile din vara lui 2019 au dus la distrugerea unei portiuni din drum. Vreo 70 de metri. De asta data, terasamentul a luat-o la vale cu tot cu asfalt. "Cu natura nu te pui!", spunea atunci Ionel Arsene, presedintele Consiliul Judetean, care a realizat ca, in cazul acestui drum este nevoie si de un studiu geotehnic. "Problema va fi rezolvata cu responsabilitate!", mai ameninta edilul.

S-a restrictionat circulatia, s-a facut studiul, s-a consolidat versantul si s-a refacut drumul. DJ 157C a fost redeschis circulatiei si totul parea sa fi intrat in normal. Doar pentru cateva zile.

Au venit iar ploile si drumul abia reparat da semne ca o porneste din nou la vale. Chiar in zona in care

s-au facut reparatiile, au aparut fisuri adanci, care se largesc de la o ora la alta si care ameninta sa inghita soseaua. O fi fost studiul geotehnic gresit facut? O fi fost lucrarea de proasta calitate? Cine stie? Presedintele CJ va spune iarasi "Cu natura nu te pui!". Vor fi cheltuiti alti bani pentru studii, proiecte si reparatii, bineinteles pentru a rezolva problema "cu responsabilitate".

Deocamdata, oamenii din zona care sunt nevoiti sa tranziteze locul de mai multe ori pe zi spre serviciu ori spre casa au din nou motive de ingrijorare. (C. C.)
Miercuri, 01 Iulie 2020, ora 11:16
Sursa: Realitatea Media

Realitatea Media
Cele mai citite stiri
Cel mai mare parc de distractie, unic in judetul Neamt, se va deschide duminica, 9 august, au anuntat reprezentantii Durau Park. VIDEO
Cel mai mare parc de distractie, unic in judetul Neamt, se va deschide duminica, 9 august, au ...
Poteci de lumina in toiul noptii, pe muntele Ceahlau. Fotografie uluitoare facuta inainte de aparitia piramidei
O mare de turisti au urcat pe munte, pentru a fi martorii unui fenomen unic si straniu, care se ...
Cel mai mare parc de distractie, unic in judetul Neamt, se va deschide duminica, 9 august, au anuntat reprezentantii Durau Park.
Cel mai mare parc de distractie, unic in judetul Neamt, se va deschide duminica, 9 august, au ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor