Amendati pentru ca au facut mizerie intr-o parcare

   

In data de 7 noiembrie, politistii locali din cadrul Compartimentului Protectia Mediului au depistat mai multi tineri care au imprastiat deseuri de hartie intr-o parcare de pe Aleea Viforului, din municipiul Piatra-Neamt.Din fotografiile facute publice de agenti, hartiile par a fi pliante electorale care, in loc sa fie distribuite in cutiile postale, au fost imprastiate la intamplare printre masini.

Doi dintre faptasi - in varsta de 19 respectiv 16 ani, au fost identificati si sanctionati contra-ventional cu amenzi cuprinse intre 300 si 500 de lei, dupa care li s-a pus in vedere sa igienizeze zona.

Potrivit HCL 7/2010 - Regulamentul privind normele de gospodarire, intretinere, curatenie si estetica in municipiul Piatra Neamt, institutiile publice, agentii economici - indiferent de forma de organizare, persoanele juridice, aso-ciatiile de proprie-tari/locatari, persoanele fi-zice precum si cetatenii sunt obligati sa "pastreze cura-tenia si ordinea pe arterele de circulatie, strazi, in parcuri, locuri de joaca pentru copii, locuri de agrement si in alte locuri publice, sa nu arda resturile vegetale si menajere in curti, pe strazi si in containere.

De asemenea, "este interzisa aruncarea sau depozitarea pe strazi, parcuri, terenuri virane, malurile raurilor, in alte locuri publice, a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri si gunoaie de orice fel precum: resturi de materiale, alimente, hartii, fructe, tigari, gunoi de grajd, obiecte uzate etc." Incalcarea prevederilor sus mentionate se sanctioneaza contraventional, cu amenzi cuprinse intre 300 si 500 de lei pentru persoanele fizice, si intre 1.000 si 1.500 de lei pentru persoanele juridice.

(R.C.)
Sambata, 09 Noiembrie 2019, ora 07:42
Sursa: Realitatea Media

Realitatea Media
Cele mai citite stiri
Botez intrerupt de mascati, la Neamt
Politistii de la Biroul de Ordine Publica Piatra Neamt au intrerupt un botez ce avea loc la o ...
Imagini tulburatoare cu un urs care a fost captiv 20 de ani la Zoo Piatra Neamt. Merge obsesiv, in cerc, si in libertate
Animalul a ajuns acum sa traiasca liber, intr-o rezervatie, insa are in continuare un comportament ...
Cersetori alungati de Politia Locala
Politia Locala Piatra-Neamt a demarat o campanie de identificare si alungare a cersetorilor, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor