Ce despagubiri vor primi rudele victimelor incendiului din Piatra Neamt

   

Guvernul urmeaza sa adopte in sedinta de vineri, printr-o hotarare, acordarea unor ajutoare de urgenta pentru sprijinirea familiilor victimelor incendiului produs la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt.
Astfel, se propune "acordarea de ajutoare de urgenta pentru sprijinirea familiilor celor care au fost victime ale incendiului produs la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt, in data de 14 noiembrie 2020, in limita sumei de 100.000 lei, din fondurile prevazute cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale pentru anul 2020".

"Ajutoarele de urgenta se acorda familiilor ai caror membri au decedat sau au fost raniti in incendiu, indiferent de veniturile acestora, in cuantum de 5.000 lei pentru fiecare. Ajutorul se plateste sotului/sotiei ori rudelor directe de gradul 1 sau 2 sau, in lipsa acestora, persoanei fizice care demonstreaza cu documente doveditoare ca s-a ocupat de organizarea inmormantarii, in cazul persoanelor decedate, sau, dupa caz, declaratie pe propria raspundere ca se ocupa de ingrijirea persoanei ranite", se arata in nota de fundamentare a proiectului de HG.

Proiect de ordonanta de urgenta pentru reglementarea unor masuri in domeniul bugetar
Vineri, 27 Noiembrie 2020, ora 11:24
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Botez intrerupt de mascati, la Neamt
Politistii de la Biroul de Ordine Publica Piatra Neamt au intrerupt un botez ce avea loc la o ...
Imagini tulburatoare cu un urs care a fost captiv 20 de ani la Zoo Piatra Neamt. Merge obsesiv, in cerc, si in libertate
Animalul a ajuns acum sa traiasca liber, intr-o rezervatie, insa are in continuare un comportament ...
Cersetori alungati de Politia Locala
Politia Locala Piatra-Neamt a demarat o campanie de identificare si alungare a cersetorilor, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor