Comisarul-sef Neculai Catana, noul sef al Politiei

   

De ieri, la comanda Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) a fost imputernicit, printr-un ordin al Inspectoratului General al Politiei Romane, comisarul-sef Neculai Catana, pentru o perioada de sase luni.Anterior, el era imputernicit ca adjunct al sefului Serviciului de Investigatii Criminale (SIC), in locul comisarului-sef Victor Vlad - "promovat" cu delegatie ca prim-adjunct al sefului IJP.

In acest context, Victor Vlad se va intoarce pe functia de comandant al Politiei Orasenesti Targu-Neamt, post pe care este titular, prin concurs. Celalalt adjunct (comisarul-sef Costica Scutaru) urmeaza sa se pensioneze. Astfel stand lucrurile, noului inspector-sef Catana ii vor fi imputerniciti alti adjuncti.

Ofiterul numit la comanda IJP are 46 de ani, este nascut in comuna Bodesti, este casatorit si are un baietel. La 14 ani s-a inscris la Liceul de Marina, apoi s-a transferat la Liceul Auto din Piatra-Neamt, iar in 1993 a intrat la Academia de Politie. Dupa absolvire a fost repartizat la Biroul Rutier al Politiei Municipale Iasi, apoi s-a transferat in judetul nostru si a lucrat, vreme de sapte ani, la Cercetari Penale, pentru ca in 2005 sa ajunga la Serviciul Politiei Rutiere. Ulterior, a plecat in misiune in Kosovo, intorcandu-se acasa in 2007. Cand a revenit, s-a inscris la concursul pentru sefia Serviciului Politiei Rutiere, pe care l-a si castigat. In 2010 a plecat in a doua misiune internationala. Din 2012 pana in 2015 a lucrat apoi la Biroul Control Intern al IJP, dupa care a fost intr-o noua misiune, in Afganistan. La intoarcere a preluat conducerea SIC, iar acum se afla la comanda IJP.

Reamintim ca schimbarile de la varful IJP au inceput cu punerea la dispozitie a comisarului-sef Paul Tablan, demis la inceputul acestei luni, printr-un ordin de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Ordinul a fost dat in perioada in care Tablan era in concediu de odihna, fapt care il face ilegal si, automat, atacabil in instanta. Prin purtatorul de cuvant, MAI nu a dezvaluit pan acum, la solicitarile noastre, motivele demiterii lui Tablan de la comanda IJP, continutul ordinului in cauza si data la care acesta a fost dat. Se stie doar ca lui Tablan nu i s-a mai dat certificatul care ii da dreptul de acces la date secrete si, astfel, nu mai putea conducere institutia.

(Mihai SAVA)
Joi, 05 Decembrie 2019, ora 08:15
Sursa: Realitatea Media

Realitatea Media
Cele mai citite stiri
Donatie de 4 hectare de teren pentru construirea viitorului Spital Municipal din Piatra Neamt. Cine este donatorul
O importanta firma de Primaria Piatra-Neamt va primi o donatie de 4 hectare de teren din partea unui ...
Informare MUNICIPIUL PIATRA NEAMEs
INFORMARE Aceasta informare este efectuata de MUNICIPIUL PIATRA NEAMEs cu sediul in municipiul ...
Firma amendata cu 5.000 de lei pentru ca a stricat o strada
Politistii locali pietreni s-au autosesizat cu privire la faptul ca in ultima perioada interventiile ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor