Creierul escrocheriilor cu "Accidentul", trimis in judecata

   

Finalizand urmarirea penala, anchetatorii romascani l-au pus sub acuzare pe Daniel Parpalia (un vasluian in varsta de 35 de ani) care, in ziua de 29 septembrie, a inselat, prin metoda "Accidentul", o batrana de 75 de ani, din comuna Cordun.Rechizitoriul acestuia, intrat luni (4 noiembrie) pe rolul instantei musatine, urmeaza sa fie controlat sub aspectul legalitatii, in procedura de camera preliminara. Conform pro-curorilor, victima a fost sunata pe fix de un detinut botosanean (40 de ani) care a pacalit-o ca fiul ei a facut un accident rutier, iar pentru efectuarea unei operatii are nevoie de bani. Femeia l-a crezut si, in scurt timp, acasa la ea a venit Parpalia, care a ridicat 1.000 de euro si 2.000 de lei. Pe 13 octombrie, politistii Sectiei Rurale Sabaoani au probat activitatea infrac-tionala a escrocilor, iar a doua zi, teparul vasluian a ajuns dupa gratii.

Daniel Parpalia nu este, asa cum s-ar parea, un simplu complice. El are o bogata experienta infractionala, a facut mai multi ani de puscarie, inclusiv in strainatate, si este unul din cei care a "perfectionat" metoda "Accidentul", ju-cand rolul mai multor "personaje", dupa cum o impunea situatia: politist, avocat, doctor, martor sau chiar rolul rudei celui care urma sa fie inselat.

Individul are doar opt clase si a acumulat pana acum 16 ani de inchisoare.

Anchetatorii au concluzionat ca acesta are un desavarsit talent actoricesc, putand exprima mai multe timbre vocale, pentru a induce in eroare victimele apelate.

Activitatea infractionala a lui Parpalia s-a extins si in afara granitelor, iar la inceputul anului 2013, el a fost prins de politistii italieni si arestat. Nu a stat mult dupa gratii pentru ca, in noaptea de 20 spre pe 21 februarie 2013, impreuna cu alti doi detinuti romani, a evadat din Penitenciarul Miogni (localitatea italiana Varese). Evadarea a fost ca-n filme: detinutii au taiat cu o pila barele de la fereastra celulei de la etajul intai. Apoi, fara a fi auziti de nimeni, au iesit in curtea inchisorii, au pozitionat trei containere de gunoi unul deasupra celuilalt si au urcat pe zidul exterior al puscariei. Pe urma, folosind cearsafuri mai intai rupte si apoi innodate, au coborat fara a fi observati.

Imediat au inceput cautarile in intreaga provincie si in afara acesteia.

Parpalia evadase impreuna cu Sorin Victor Miclea, de 30 de ani, inchis pentru exploatarea prostitutiei, condamnat la doi ani, si Marius George Bunoru, de 24 de ani, care urma sa fie judecat pentru furt calificat. Spre dimineata, Bunoru, a fost capturat de Politia elvetiana in apropiere de Lugano. A doua zi, tot in Elvetia, a fost arestat si Miclea. Parpalia s-a predat, pe 23 februarie 2013, carabinierilor de la Comandamentul Vigevano.

(Mihai SAVA)
Miercuri, 06 Noiembrie 2019, ora 07:42
Sursa: Realitatea Media

Realitatea Media
Cele mai citite stiri
Focare noi de COVID in Neamt
Probleme sunt la Centrul rezidential permanent pentru varstnici din comuna Hangu, unde cel putin 40 ...
Razie printre camatarii din Neamt
Politistii si procurorii DIICOT Neamt au facut noua perchezitii la membrii unei grupari care se ...
Perchezitii DNA in Neamt, intr-un dosar de coruptie si spalare a banilor
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) - Serviciul Teritorial Suceava ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor