Cum s-a vindecat Ion Creanga de holera, boala care l-a atins in 1848: "Peste noapte a dat peste mine si m-a zgarcit carcel"

Sursa: Adevarul
Marti, 07 Aprilie 2020, ora 04:40
221 citiri
In "Amintiril din copilarie", povestitorul din Humulesti scrie despre cum l-a afectat holera, cine l-a tratat si ce leacuri babesti i-au folosit. Actualul teritoriul al Romaniei s-a confruntat cu numeroase epidemii in decursul secolelor XVII - XIX, fie ca a fost vorba despre tifos, ciuma si holera. Aceste boli nu au izbucnit de la sine in Moldova, Tara Romaneasca, Dobrogea sau Transilvania, ele fiind "importate" de la armatele straine pe care istoria le-a adus in aceste zone, dar au contribuit ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.