Executor judecatoresc si avocat, prinsi in mafia imobiliarelor

   

Capul retelei a fost prins ieri * este vorba despre Ahmed Ali, care va sta trei ani la puscarie * dosarul are 37 de inculpati
Politistii de la Investigatii Criminale l-au prins pe Ahmed
Ali (40 de ani), din Piatra Neamt. El are de executat o pedeapsa de 3 ani inchisoare pentru ca, alaturi de alti doi indivizi din Neamt si Bacau, a pus la punct o retea prin care amatorii de chilipiruri imobiliare cumparau la licitatii trucate tot felul de cladiri. In gruparea destramata de DIICOT Bacau in luna noiembrie 2014 erau implicati executorul judecatoresc din Bacau, Nicu Gherasim, avocatul Petrica Irinel Dumea, pe care anchetatorii i-au considerat actorii principali care "au dat o tenta de legalitate actelor de deturnare a licitatiilor publice".

Ce spun investigatorii

Potrivit anchetatorilor, in dosar au fost 37 de inculpati, care, fiecare pe segmentul sau, participa, pe rand, la licitatiile publice organizate de executori judecatoresti de pe raza judetului Bacau, asa incat cea mai mare parte a imobilelor scoase la licitatii era adjudecata de membrii gruparii infractionale. Ahmed Ali a reusit ca, in perioada 14 noiembrie 2014-7 martie 2016 sa instige doua persoane, in vederea organizarii unor licitatii publice de catre executorii judecatoresti din judetele Bacau si Neamt, in scopul denaturarii pretului de adjudecare a imobilelor executate silit, cel in cauza stabilind adjudecatarul si pretul de adjudecare inainte de inceperea licitatiei. Membrii grupului infractional au avut modalitati de actiune diferite, in functie de interesul unuia dintre membrii grupului, si in special al liderilor de a achizitiona un imobil si de prezenta unor persoane de buna credinta la licitatiile publice. S-a stabilit faptul ca in situatia in care imobilul aflat in procedura de executare silita prezenta interes pentru gruparea infractionala, membrii acesteia, participanti la licitatia publica, fie ajungeau la o intelegere cu privire la pretul de adjudecare al imobilului daca nu se prezentau alte persoane interesate, fie incercau sa corupa persoanele de buna credinta prezente pentru a se retrage de la licitatie, adjudecand imobilul in baza intelegerii anterioare.

George NEGRU
Joi, 07 Noiembrie 2019, ora 17:09
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Perchezitii DNA in Neamt, intr-un dosar de coruptie si spalare a banilor
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) - Serviciul Teritorial Suceava ...
Ce despagubiri vor primi rudele victimelor incendiului din Piatra Neamt
Guvernul urmeaza sa adopte in sedinta de vineri, printr-o hotarare, acordarea unor ajutoare de ...
Mai aproape de tine! Dopo Poco si Simigeria Petru au lansat serviciul de livrare la domiciliu
Adevarul este ca suntem curajosi. Pandemia ne-a invatat sa fim solidari, sa avem rabdare, pentru ca ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor