Focare noi de COVID in Neamt

   

Probleme sunt la Centrul rezidential permanent pentru varstnici din comuna Hangu, unde cel putin 40 de persoane au iesit pozitive la testare. La ISU Targu Neamt sunt alte doua cazuri
Directia de Sanatate Publica (DSP) Neamt a confirmat astazi focarul de COVID aparut la Centrul rezidential permanent pentru varstnici din comuna Hangu, unde cel putin 40 de persoane u iesit pozitive la testare. Acesta este ultimul focar aparut in judetul Neamt, la finele saptamanii trecute, infectati fiind atat angajatii, cat si beneficiarii.

Raspandirea infectarilor in comunitate a sarit la 2,41 de cazuri la mia de locuitori, conform datelor oficiale de ieri, dupa ce nu s-au mai semnalat cazuri in comuna Hangu de la inceputul acestei luni. Rata de infectare este destul de mare intr-o comuna care are putin peste 3.700 de locuitori.

Inca doi pompieri, de-aceasta data din cadrul Detasamentului Targu Neamt, au fost confirmati infectati cu coronavirus. Amandoi s-au testat la finele saptamanii trecute, dupa ce au ramas fara miros si ieri au primit rezultate pozitive, ramanand in izolare la domicilii.

Probleme sunt si la ISU Neamt, care a anuntat alte doua cazuri de imbolnaviri. "Va informam ca rezultatele testului Covid pentru doua cadre medicale care isi desfasoara activitatea in cadrul ISU Neamt sunt pozitive. In acest sens, facem precizarea ca dupa primirea rezultatelor care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice si a Directiei de Sanatate Publica pentru adoptarea masurilor legale", a precizat lt. Irina Popa, ofiterul de presa.

Saptamana trecuta, un alt pompier, de la Detasamentul Piatra-Neamt, a fost confirmat Covid.

In judet, in week-end au fost anuntate teste pozitive pentru inca 232 de persoane.
Luni, 23 Noiembrie 2020, ora 13:54
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Botez intrerupt de mascati, la Neamt
Politistii de la Biroul de Ordine Publica Piatra Neamt au intrerupt un botez ce avea loc la o ...
Imagini tulburatoare cu un urs care a fost captiv 20 de ani la Zoo Piatra Neamt. Merge obsesiv, in cerc, si in libertate
Animalul a ajuns acum sa traiasca liber, intr-o rezervatie, insa are in continuare un comportament ...
La Piatra Neamt au inceput lucrarile la unitatea mobila de terapie intensiva din curtea Spitalului Judetean de Urgenta
Reprezentantii Asociatiei "Daruieste viata", care sustin acest proiect, au estimat ca in zece ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor