"Intersectia mortii" va fi semaforizata

   

Reprezentantii DRDP Iasi au anuntat inceperea lucrarilor in intersectia DN 15D cu DJ 156A, incepand cu data de luni, 14 septembrie.In intersectia de la Caciulesti, s-au produs de-a lungul anilor unele dintre cele mai grave accidente rutiere din judetul Neamt, cu pierderi de vieti omenesti, motiv pentru care este cunoscuta si sub numele de "intersectia mortii".

Hotararea a fost luata impreuna cu reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Neamt, astfel incat circulatia sa fie reglementata cu ajutorul semafoarelor rutiere, in vederea scaderii numarului de accidente petrecute in aceasta intersectie.

Intr-un comunicat, DRDP Iasi precizeaza: "Intersectia DN 15D cu DJ 156A este o intersectie de tip *dublu T*, amenajata cu benzi destinate virajului la stanga pe ambele directii de mers ale drumului national 15D, fiind prevazuta, totodata, cu insule de dirijare a traficului pe drumul judetean 156A. Semnalizarea orizontala si verticala este realizata corespunzator, conform normelor si normativelor in vigoare. Ca atare, asa cum reiese si din procesele verbale ale Politiei, cauza principala a accidentelor in zona o constituie neatentia soferilor (neacordarea de prioritate), in ciuda semnalizarii corespunzatoare a intersectiei mentionate.

Pentru imbunatatirea semnalizarii orizontale si verticale, se vor amplasa suplimentar stalpi lamelari de ghidare si butoni luminosi, care sa atraga atentia participantilor la trafic ca tranziteaza o zona predispusa accidentelor rutiere".

DRDP Iasi a organizat o procedura de achizitie pentru proiectare si executie semaforizare intersectie DN 15D cu DJ 156A, iar la momentul actual, ofertantul castigator se afla in faza de implementare a proiectului.

(I.N.)
Sambata, 12 Septembrie 2020, ora 11:15
Sursa: Realitatea Media

Realitatea Media
Cele mai citite stiri
Moartea fulgeratoare din cauza Covid-19 a unui fost director de mare combinat siderurgic. "Este de necrezut!"
Metalurgia romaneasca este in doliu. Doctor inginer Dorel Romano Barsan a fost rapus de boala la ...
Premierul Orban, despre scandalul "drumul cumatrului" din Neamt: "O furaciune de 80 de milioane de euro"
La randul lui, cel vizat de criticile premierului, seful CJ Neamt, a sustinut ca una din cauzele ...
Pompier din Neamt, bolnav de COVID
La Centrul operational al ISU Neamt a fost confirmat un caz de COVID la un pompier. Barbatul s-a ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor