Legendele schitului ingropat de avalansa. "In ziua de Pasti, un munte de omat, desfacandu-se si surpand stancile, au ingropat schitul cu toti sahastrii"

Sursa: Adevarul
Miercuri, 01 Aprilie 2020, ora 06:01
160 citiri
Existenta schitului Cerebuc in Muntii Ceahlau se pierde in negura veacurilor, povestindu-se ca furia naturii l-a distrus in 1704, chiar de Inviere. De-a lungul istoriei, masivul Ceahlau a atras schimnici si calugari care si-au dorit un trai de nevointa si singuratate mai aproape de Dumnezeu, prin grote sau in colibe, la vreun altar, paraclis sau vreun mic schit, toate ascunse prin codrii neumblati ai muntelui. Din acest "peisaj" religios al zonei face parte si schitul Cerebuc, carui existenta ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.