Masina arsa

   

Un autoturism a ars complet, in dupa-amiaza de 22 iunie, dupa ce la instalatia electrica a acestuia s-a produs un scurtcircuit.Evenimentul s-a petrecut pe E 85, in comuna Sabaoani, iar la locul cu pricina au intervenit doua echipaje de pompieri romascani, cu o autospeciala, voluntarii cu alta masina si o ambulanta SMURD (conform protocolului) in caz de nevoie. Din fericire, nu au fost victime.

Pentru ca multe dintre incendiile la autoturisme au drept cauza scurtcircuitul, specialistii in prevenire va reamintesc faptul ca instalatia electrica este de tensiune continua, lucrand, pentru autoturisme, in general la 12 V, (autovehicule mari - in general, la 24 V). Pe aceste considerente, componentele instalatiei trebuie amplasate, in principal, respectandu-se necesitatile functionale si de protejare a acestora, in vederea unei corecte functionari si a unei durate de viata corespunzatoare. Astfel, trebuie avuta in vedere o buna accesibilitate la acele echipamente care, periodic, sunt supuse operatiilor de intretinere, reparare sau inlocuire.

In vederea usurarii operatiilor de verificare si control s-au adoptat, in ultima vreme, sisteme de diagnoza electrica, permitand verificarea rapida a instalatiei de aprindere a motorului si a instalatiei electrice. Se recomanda controlul periodic si completarea, atunci cand este necesar, nivelului electrolitului din bateria de acumulatoare, precum si verificarea functionarii releului regulator, generatorului, demarorului electric, instalatiei de aprindere si a intinderii curelei de antrenare a generatorului.

(Mihai SAVA)
Miercuri, 24 Iunie 2020, ora 11:15
Sursa: Realitatea Media

Realitatea Media
Cele mai citite stiri
Abia reparat, drumul spre Bisericani o ia din nou la vale
Sefii judetului si constructorii care executa proiectele acestora ar fi, probabil, niste excelenti ...
I-a scos ochiul cu furca
Un barbat in varsta de 42 de ani, din comuna Faurei, a fost retinut de politisti, in ziua de 2 ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor