Nesimtire rutiera

   

Zilnic, cititorii ne trimit instantanee cu soferii care isi lasa masinile aiurea, pe trotuare, pe spatiile verzi, in statiile pentru mijloacele de transport in comun sau pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilitati.
La sfarsitul saptamanii trecute, o tanara a surprins un SUV marca BMW parcat fix pe o trecere pentru pietoni din cartierul Darmanesti al urbei de sub Pietricica. De asemenea, alt conducator auto si-a lasat masina (inmatriculata NT-64-MAY) fix in mijlocul drumului, de-a curmezisul, in zona supermarket-ului Lidl.

Reamintim ca ar trebui ca oamenii legii sa ii sanctioneze pe cei care isi lasa masinile aiurea, asa cum se intampla frecvent la Roman. Cu titlu de exemplu, numai in intervalul 23-29 august, agentii musatini au aplicat mai multe sanctiuni contraventionale, pentru urmatoarele nereguli rutiere: neprezentarea la sediul Politiei Locale in urma invitatiilor scrise primite (soferii care parcheaza aiurea si nu sunt gasiti la masina primesc o "citatie" dupa ce contraventia este fotografiata) - 1.300 de lei; oprirea autovehiculelor in zona interzise - 9.860 de lei; parcarea pe "zebra" - 1.740 de lei; accesul cu masinile pe trasee interzise - 2.755 de lei; neachitarea taxei de parcare - 1.500 de lei; lasarea autoturismelor in statiile destinate mijloacelor de transport in comun - 2.030 de lei; oprirea voluntara a masinilor pe trotuare - 1.160 de lei.

Daca identificati persoane care parcheaza sfidand legea si bunul simt, puteti da un imbold Politiei Locale Piatra-Neamt (la numarul de telefon 0233/231300), ori sa anuntati Politia Locala Roman (la 0233/741119) sau Politia Locala Targu-Neamt (0233/790245). In cazul in care agentii din subordinea primariilor nu reactioneaza, va puteti adresa Serviciului Politiei Rutiere, la numarul de telefon 0233/212177! (Mihai SAVA)
Luni, 09 Septembrie 2019, ora 11:15
Sursa: Realitatea Media

Realitatea Media
Cele mai citite stiri
Donatie de 4 hectare de teren pentru construirea viitorului Spital Municipal din Piatra Neamt. Cine este donatorul
O importanta firma de Primaria Piatra-Neamt va primi o donatie de 4 hectare de teren din partea unui ...
Informare MUNICIPIUL PIATRA NEAMEs
INFORMARE Aceasta informare este efectuata de MUNICIPIUL PIATRA NEAMEs cu sediul in municipiul ...
Barbat din Iasi, a inghetat in timp ce urca pe Varful Dochia
Un barbat de 74 de ani, din Iasi, care a intrat in hipotermie in timp ce urca la Dochia, in masivul ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor