Picturi pe stadionul Ceahlaul FOTO

   

Proiectul "O pata de culoare pentru orasul tau" a fost initiat de pictorul Laurentiu Dimisca si a demarat in luna iulie a acestui an, urmand sa se incheie pe 30 octombrie.
30 de copii din Complexul de Servicii "Elena Doamna", aflat in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), au pictat in aceasta vara zidurile stadionului din Piatra Neamt.

"Implicarea copiilor in acest proiect artistic i-a ajutat sa-si dezvolte creativitatea si sa se regaseasca printr-o lume a culorilor si a sensibilitatii. I-a ajutat sa aiba o vara plina, frumoasa si au invatat de la un artist autentic si cu o viziune originala ce inseamna exprimarea prin arta si culoare, dar si importanta in viata comunitatii. Au dovedit din plin cat sunt de talentati si de frumosi, iar initiatorul proiectului merita toata aprecierea noastra pentru ca si-a dedicat timpul si talentul acestor copii mult prea incercati de soarta", a precizat Cristina Pavaluta, director general al DGASPC Neamt.

Picturi cu scenele de pe ziduri, expuse la Hotelul Central

In cadrul proiectului "O pata de culoare pentru orasul tau", astazi, incepand cu ora 18.30, la Galeria Era din cadrul Hotelului Central, va avea loc lansarea unei expozitii in care sunt incluse lucrarile realizate de micii pictori, dar si o serie de tablouri purtand semnatura lui Laurentiu Dimisca.

Cum actiona gasca "baietilor destepti" a lui Pinalti

"Sunt la a doua experienta de work-shop socio-cultural cu copiii talentati de la Centrul *Elena Doamna*. Prima data a fost in interior, pictura pe perete in sala de festivitati a Centrului, cu un puternic ecou in Anglia. A doua experienta a fost in exterior, la stadion. Cele doua colaborari arata inca o data ca acesti copii sunt foarte talentati si merita sa aiba aceasta experienta de a picta alaturi de un mentor. Multi dintre ei pot deveni ucenicii unor artisti, asa cum intr-o epoca picta Leonardo da Vinci cu discipolii sai", a declarat Laurentiu Dimisca. Daca sunteti curiosi sa vedeti ce au realizat copiii vizitati expozitia.

"*O pata de culoare pentru orasul tau* reinvie tot ce este gri si sobru in acest oras superb de munte si cred cu ardoare in continuitatea proiectului si cu Primaria Municipiului Piatra Neamt. Orasul merita sa fie celebru pe harta lumii prin exemplul picturilor si sculpturilor de calitate" - Laurentiu Dimisca, pictor

Alexandra DOBRESCU
Luni, 19 Octombrie 2015, ora 06:19
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Terasa sanctionata pentru nerespectarea masurilor de prevenire a infectiei cu COVID-19
Duminica, 5 iulie, in cadrul actiunii care a vizat modul in care sunt respectate normele legale ...
Traficul din Piatra Neamt, organizat dupa modelul Barcelonei
* sistem de management inteligent al traficului in municipiul Piatra-Neamt vizeaza cresterea ...
Sase victime intr-un accident generat de viteza excesiva
Conducerea imprudenta a dus la producerea unui accident cu sase victim ieri, in judetul Neamt. ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor