Politistii nemteni, controale in Harghita

   

Timp de o saptamana, politistii din judetul nostru, specializati in protectia fondului forestier si piscicol, alaturi de colegii lor din Maramures, Brasov, Alba, Bistrita Nasaud, Mures, Covasna si Vrancea, au actionat in judetul Harghita, verificand daca agentii economici care manipuleaza lemn respecta dispozitiile legale in ceea ce priveste achizitia, depozitarea, prelucrarea si comercializarea materialelor lemnoase.
"Au fost verificati 14 agenti economici cu obiect de activitate in domeniul forestier si un ocol silvic. In urma ilegalitatilor constatate au fost intocmite dosare penale pentru comiterea a doua infractiuni de taiere fara drept de arbori din fondul forestier, doua de furt de arbori din fondul forestier si o infractiune de obtinere pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene. Au mai fost aplicate 35 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 143.000 de lei, pentru incalcarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice. Totodata, au fost dispuse masuri complementare de confiscare a peste 1.200 de metri cubi de material lemnos, in valoare de peste 600.000 de lei", este precizat intr-un comunicat al Politiei Romane.

Actiunea a beneficiat de sprijinul logistic al Inspectoratului General de Aviatie, iar in activitati au fost angrenati si specialisti silvici din cadrul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, Garzile Forestiere Timisoara, Ploiesti, Focsani, Ramnicu Valcea si Suceava.

(Mihai SAVA)
Sambata, 27 Iunie 2020, ora 11:15
Sursa: Realitatea Media

Realitatea Media
Cele mai citite stiri
Abia reparat, drumul spre Bisericani o ia din nou la vale
Sefii judetului si constructorii care executa proiectele acestora ar fi, probabil, niste excelenti ...
I-a scos ochiul cu furca
Un barbat in varsta de 42 de ani, din comuna Faurei, a fost retinut de politisti, in ziua de 2 ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor