Primarul Chitic: Se poate circula fara declaratie pe o raza de 30 de kilometri in jurul municipiului

   

Duminica dimineata primarul Dragos Chitic aduce o veste buna pietrenilor care intentioneaza sa iasa din municipiul resedinta de judet (in asa-numita "zona metropolitana"), dar nu sunt siguri daca pot face acest lucru fara a completa in prealabil o declaratie pe propria raspundere.
In urma unei discutii pe care a purtat-o cu prefectul judetului, edilul a venit cu lamuriri in acest sens, in contextul in care Zona Metropolitana Piatra-Neamt nu este, inca, certificata oficial din punct de vedere juridic, demersurile fiind in derulare. Cu toate acestea, circulatia este libera pe o raza de 30 de kilometri in jurul orasului, anunta autoritatile.

"Conform precizarilor facute de Grupul de Comunicare Strategica constituit de Guvernul Romaniei pentru perioada crizei sanitare generata de virusul SARS Cov 2, se poate circula fara declaratie pe propria raspundere in toate localitatile din jurul municipiului Piatra-Neamt situate in perimetrul asimilat Zonelor Metropolitane definit de lege, adica pe o raza de 30 kilometri fata de Piatra-Neamt. Conform initiativei primariei Piatra-Neamt de constituire a Zonei Metropolitane Piatra-Neamt, localitatile din raza de 30 kilometri fata de municipiul Piatra- Neamt, sunt urmatoarele : Dumbrava Rosie, Savinesti, Roznov, Zanesti, Podoleni, Costisa, Piatra Soimului, Borlesti, Rediu, Tazlau, Garcina, Dobreni, Bodesti, Cracaoani, Baltatesti, Girov, Stefan cel Mare, Dragomiresti, Razboieni, Pangarati, Tarcau si Tasca.

Multumesc domnului prefect George Lazar, cu care am avut o discutie pe acest subiect, pentru deschiderea manifestata implicarea si sprijinul acordate in clarificarea acestui aspect! In discutia avuta, domnul prefect George Lazar a mentionat ca analizeaza si varianta emiterii unor hotarari la nivel judetean care sa intareasca aceasta prevedere, benefica mai ales pentru deplasarea la locul de munca a salariatilor care lucreaza in alta localitate decat cea de domiciliu in interiorul Zonei Metropolitane Piatra- Neamt", a transmis primarul Dragos Chitic.
Luni, 18 Mai 2020, ora 11:15
Sursa: Realitatea Media

Realitatea Media
Cele mai citite stiri
O masina a omorat un cal pe strada Fermelor
In noaptea de 28 spre 29 mai, un barbat in varsta de 50 de ani, din municipiul Piatra-Neamt, care ...
Accident mortal produs de un sofer beat
Consumul de alcool a dus la producerea unei tragedii, ieri dimineata, in satul Huisurez (al comunei ...
Directorul Crucii Rosii Neamt, diagnosticat cu coronavirus, a murit
Directorul filialei Neamt a Crucii Rosii, Florin Piclea, diagnosticat cu coronavirus in urma cu trei ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor