Situatia infectarilor si focarelor COVID in judetul Neamt

   

DSP Neamt transmite ca in judet, de la inceputul pandemiei, au fost inregistrate 2.531 cazuri COVID-19.
Au fost raportate 91 decese: 43 de femei si 48 de barbati, cu varste cuprinse intre 27 si 96 de ani si avand comorbiditati. Au fost testate 12.453 persoane, fiind lucrate in total 36.577 teste. (37,53 % din testari sunt realizate la spitalele din judetul Neamt). Incepand cu 1 august a.c. au fost inregistrate 1.199 cazuri.

Localitatile cu cele mai multe infectari inregistrate in ultimele 14 zile sunt municipiul Roman (185 cazuri ) si Piatra-Neamt (113 cazuri).

Localitatile cu incidenta cumulata peste 1 caz la 1.000 de locuitori, in ultimele 14 zile:

In perioada 5 septembrie - 11 septembrie au fost raportate 249 cazuri noi si 3 decese (3 barbati, cu varste cuprinse intre 43 si 85 de ani).

In aceasta perioada au fost depistate si anchetate mai multe focare:

In CSPAH Roman, a fost depistat, in data de 09.09.2020 un focar COVID-19. In total sunt infectati 29 de beneficiari, care au fost internati la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra-Neamt si Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, si 9 salariati. Pentru 76 de beneficiari a fost instituita masura de carantina. Pacientii si personalul medico-sanitar sunt supravegheati clinic si epidemiologic.

In Spitalul Judetean de Urgenta Piatra-Neamt au fost depistate 3 focare COVID-19, in cadrul Serviciului Achizitii, Aprovizionare, Transport, T.E.S.A. si Tehnic. In total sunt infectati 18 salariati. Persoanele au fost internate la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra-Neamt. Toti contactii directi cu caz confirmat COVID-19 au fost testati in zilele 6-7 de la ultimul contact posibil infectant. A fost facuta dezinfectia prin nebulizare cu dezinfectant de nivel inalt pe baza de agenti oxidanti in birourile si spatiile comune de tranzit.

In cadrul a 2 societati de productie din municipiul Roman au fost identificate 2 focare COVID-19. In total 22 de persoane sunt infectate cu virusul SARS-CoV-2 si au fost izolate in spitalele suport COVID-19 din judet. Anchetele sunt in derulare.

In prezent, 268 de persoane confirmate covid-19 sunt internate in cele 2 spitale suport COVID-19 din judetul Neamt. 9 persoane sunt internate la ATI. In Spitalul Judetean de Urgenta Piatra-Neamt sunt internati 43 suspecti. Din spitalele din judetul Neamt au fost externate 1.750 persoane.

Pana in prezent Directia de Sanatate Publica Neamt a eliberat 2.779 decizii de carantinare si 563 decizii de prelungire a izolarii.
Sambata, 12 Septembrie 2020, ora 11:19
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Moartea fulgeratoare din cauza Covid-19 a unui fost director de mare combinat siderurgic. "Este de necrezut!"
Metalurgia romaneasca este in doliu. Doctor inginer Dorel Romano Barsan a fost rapus de boala la ...
Premierul Orban, despre scandalul "drumul cumatrului" din Neamt: "O furaciune de 80 de milioane de euro"
La randul lui, cel vizat de criticile premierului, seful CJ Neamt, a sustinut ca una din cauzele ...
Pompier din Neamt, bolnav de COVID
La Centrul operational al ISU Neamt a fost confirmat un caz de COVID la un pompier. Barbatul s-a ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor