Tepe financiare Covid-19

   

Escrocii s-au adaptat la situatia impusa de pandemia cu coronavirus, iar de curand incearca sa-i pacaleasca pe creduli prin o noua metoda de inselaciune.Mai exact, ei pretind ca acorda imprumuturi cuprinse intre 5.000 si 15.000.000 de euro, cu o dobanda de 3%, insa numai dupa plata unei "taxe de contract" in valoare de 255 euro.

Una dintre tepare obisnuieste sa contacteze victimele pe internet. Ea se recomanda Laurencia Ionela Ion, o romanca stabilita in Canada. Iata unul din mesajele cu care incearca sa atraga clienti: "Persoane fizice Irlanda, Elvetia, Canada, Belgia, Franta, Italia, Guadelupa, Guyana, Martinica, Reunion Mayotte, in toata lumea ofer un imprumut de la 5.000 la 15.000.000 euro tuturor persoanelor care il pot rambursa cu dobanda de 3% pentru orice suma solicitata. O fac pe teren: imprumut financiar, imprumut imobiliar, imprumut de investitii, imprumut auto, datoria de consolidare, rambursare credit, imprumut personal. Daca aveti nevoie de un imprumut, contactati-ma. Va stau la dispozitie pentru toate problemele dumneavoastra financiare. Pentru mai multe informatii, contactati: appiocerbi200@gmail.com".

Bani de la "Uniunea Europeana"

Ieri, femeia a contactat si un pietrean, transmitandu-i urmatorul mesaj: "Buna ziua, doamnelor si domnilor, am onoarea de a va informa despre continutul coordonat al crizei de virus Covid-19 ca finantele guvernului european sunt reformate pentru a ajuta cetatenii care au nevoie de fonduri pentru creativitatea lor. Aceasta finantare publica garanteaza oferta de imprumut de la 5.000 la 500.000 de euro. Contactati-ne pentru mai multe informatii, multumesc, dragi cetateni".

Pentru ca nu i s-a raspuns la mesaj, a insistat: "Sunteti interesat de imprumut, sau nu?". In acel moment i s-au cerut detalii, transmitand urmatoarele: "Iata conditia noastra de imprumut. Trebuie sa ai cel putin 20 de ani si sa poti plati imprumutul. Pentru a mentiona motivele valide pentru a utiliza acest imprumut, aveti intentii bune. Trebuie sa furnizati o fotografie cu ID-ul sau pasaportul. Trebuie sa incepeti sa platiti prima plata lunara la trei luni dupa obtinerea imprumutului. Trebuie sa aveti un cont bancar catre care va fi transferat imprumutul. Daca nu aveti un cont bancar, veti avea imprumutul cu Western Union sau MoneyGram. Clientii au dreptul sa semneze un contract cu banca. Trebuie sa fiti de acord sa platiti taxele contractului de imprumut, fara taxele contractului banca nu poate risca sa va acorde imprumutul. Taxele utilizate pentru efectuarea depozitului dumneavoastra vor fi platite cu imprumutul".

Intrebata cat sunt "taxele contractului", femeia a raspuns ca "Taxa de contract costa sa plateasca doar 255 euro inainte de a primi cererea dumneavoastra de credit". Cand i s-a cerut o adresa la care sa fie trimisa cererea de credit si un numar de cont pentru plata celor 255 de euro, tepara a incheiat conversatia cu mesajul "Domnule, va rugam sa ne trimiteti numarul de WhatsApp pentru mai multe informatii".

(Mihai SAVA)
Joi, 30 Iulie 2020, ora 11:15
Sursa: Realitatea Media

Realitatea Media
Cele mai citite stiri
Condamnati pentru frauda cu fonduri europene
Urmare a unei sentinte definitive a Curtii de Apel Bacau, in ziua de 30 iulie, politistii ...
Opt raniti in trei accidente
Ieri dimineata, intre orele 3 si 8, pe soselele judetului s-au petrecut trei accidente rutiere ...
Traversare fatala
O femeie de 70 de ani, din municipiul Roman, si-a pierdut viata in dimineata de 30 iulie, intr-un ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor