Traficul din Piatra Neamt, organizat dupa modelul Barcelonei

   

* sistem de management inteligent al traficului in municipiul Piatra-Neamt vizeaza cresterea gradului de atractivitate al transportului public si migrarea unui numar cat mai mare de deplasari spre acest mijloc de transport, prin scaderea timpilor de deplasare si a costurilor de transport * proiectul se va implementa pe Bd. Decebal, Piata Mihail Kogalniceanu, Bd. Traian, Bd. 9 Mai, str. Dimitrie Leonida, str. Mihai Viteazu, str. Petru Rares, insumand un total de 53 intersectii infiintate sau modernizate
Primarul municipiului Piatra Neamt, Dragos Chitic, a semnat ieri cu Asocierea SC Swarco Traffic Romania SRL - SC Swarco Mizar SRL - Swarco Traffic Systems GmbH - SC Electrogrup SA - SC Urban Scope SRL contractul pentru realizarea Serviciilor de elaborare a documentatiilor tehnico-economice, precum si furnizarea de echipamente specifice, inclusiv testarea si punerea in functiune a acestora si executia lucrarilor, in cadrul proiectului "Implementare sistem de management inteligent al traficului in Municipiul Piatra Neamt". Elaborarea documentatiilor tehnico-economice se refera la: Proiect pentru autorizarea executarii lucrarilor (PAC), proiect tehnic de executie (PTE) si detalii de executie (DE), asistenta tehnica din partea proiectantului, actualizare Studiu de fezabilitate si/sau deviz general, inclusiv a devizelor pe obiect. "Contractul de finantare al proiectului a fost semnat in data de 28 ianuarie, iar acum am trecut in faza urmatoare, respectiv implementarea proiectului. Sistemul de management inteligent al traficului in municipiul Piatra-Neamt vizeaza cresterea gradului de atractivitate al transportului public si migrarea unui numar cat mai mare de deplasari spre acest mijloc de transport, prin scaderea timpilor de deplasare si a costurilor de transport, cu efecte pozitive asupra reducerii poluarii si a consumului de energie, decongestionarea traficului si imbunatatirea sigurantei in trafic. Valoarea contractului semnat astazi este de 32.263.990 lei si este complementar altor 6 proiecte care au obtinut finantare europeana si care se refera la modernizarea si reorganizarea unor coridoare urbane, modernizarea statiilor de autobuz, achizitia de autobuze electrice si implementarea unui sistem de bike sharing in municipiul nostru", a precizat primarul municipiului Piatra Neamt, Dragos Chitic.

Acest soft de mangement al traficului a fost implementat cu succes in mari orase europene, un exemplu fiind Barcelona.

53 intersectii infiintate sau modernizate

Functiile asigurate de Sistemul de Management Inteligent al Traficului sunt legate de asigurarea prioritatii pentru vehiculele de transport public in locatiile semaforizate si a adaptarii in timp real a ciclurilor de semaforizare in functie de informatiile referitoare la pozitia vehiculelor de transport public; asigurarea unui management adaptiv al traficului prin capacitatea de modificare a timpilor de semaforizare in functie de informatiile in timp real asupra fluxurilor de trafic; monitorizarea video in locatiile semaforizate, cu efecte asupra sigurantei pentru toti participantii la trafic; monitorizarea video si identificarea automata a numerelor de inmatriculare ce va avea ca efect reducerea evenimentelor rutiere; oferirea de informatii relevante pentru soferi,cu efectul alegerii unor rute optime.

Lucrarile ce se vor efectua in cadrul proiectului constau in inlocuirea sau modernizarea echipamentelor din intersectiile si trecerile de pietoni semaforizate incluse in proiect, implementarea de noi intersectii si treceri de pietoni semaforizate, implementarea sistemului de asigurare a prioritatii pentru vehiculele de transport public in locatiile semaforizate, implementarea sistemului de camere video de monitorizare in toate intersectiile si trecerile de pietoni semaforizate incluse in sistem.

Proiectul se va implementa pe Bd. Decebal, Piata Mihail Kogalniceanu, Bd. Traian, Bd. 9 Mai, str. Dimitrie Leonida, str. Mihai Viteazu, str. Petru Rares, insumand un total de 53 intersectii infiintate sau modernizate.

Durata de valabilitate a contractului se va incheia la data admiterii receptiei finale de catre Autoritatea Contractanta iar durata prestarii serviciilor, respectiv a executiei lucrarilor, furnizarii, montajului, testarii si punerii in functiune a bunurilor si dotarilor se va incheia la finalizarea obiectivului de investitii, respectiv la data de 30 iunie 2022. George NEGRU
Miercuri, 08 Iulie 2020, ora 21:40
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Gasit mort in paraul Cuiejdi
In seara de 4 august, doi tineri au observat un barbat inert, cazut cu fata in jos, in apa paraului ...
Celebrele manastiri din nordul Moldovei, zone cu risc major de COVID-19. Avertimentul autoritatilor
In zona Neamt, in aceasta perioada, sunt programate manifestari religioase dedicate zilelor ...
Poteci de lumina in toiul noptii, pe muntele Ceahlau. Fotografie uluitoare facuta inainte de aparitia piramidei
O mare de turisti au urcat pe munte, pentru a fi martorii unui fenomen unic si straniu, care se ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor