Urmarit international, capturat la Roman

   

Ofiterii romascani de investigatii criminale au prins, in ziua de 11 septembrie, in urbea musatina, un localnic in varsta de 39 de ani, cautat la nivel international pentru comiterea a doua infractiuni de tentativa la furt.Pe numele acestuia era emis un mandat european de arestare de catre autoritatile judiciare din Danemarca.

"Barbatul este banuit de faptul ca, in noaptea de 9 spre 10 octombrie 2018, impreuna cu trei persoane, ar fi patruns prin acoperis in incinta unei societati comerciale din Danemarca, dupa ce in prealabil ar fi taiat cablurile telefonice si cele de alarma, fiind surprinsi in flagrant delict de catre angajatii societatii. De asemenea, la data de 11 octombrie 2018, folosind acelasi mod de operare, ar fi patruns intr-un imobil din Danemarca, unde ar fi intentionat sa sustraga un seif, activitatea infractionala fiind intrerupta de un echipaj de politie aflat in zona", a declarat agentul Georgiana Mosu, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie.

Urmaritul a fost prezentat Parchetului Curtii de Apel Bacau, care a dispus retinerea acestuia pentru 24 de ore. El urmeaza sa fie prezentat instantei, pentru confirmarea ma-ndatului european de arestare.

Pentru depistarea celui in cauza, oamenii legii au beneficiat de date si informatii suplimentare obtinute prin intermediul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala, precum si de sprijinul Sectiei de Politie Rurala Dulcesti. (Mihai SAVA)
Vineri, 13 Septembrie 2019, ora 08:15
Sursa: Realitatea Media

Realitatea Media
Cele mai citite stiri
Botez "spart" de politisti
Politistii Sectiei Rurale Garcina au fost sesizati, in ziua de 17 ianuarie, despre faptul ca intr-o ...
Informare MUNICIPIUL PIATRA NEAMEs
INFORMARE Aceasta informare este efectuata de MUNICIPIUL PIATRA NEAMEs cu sediul in municipiul ...
9.000 de farse la 112
In decembrie 2020, operatorii Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) din judetul nostru au ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor