VIDEO Imagini cu o haita de lupi, surprinse in padurile din Neamt

   

O haita de lupi a fost filmata in timp ce se deplaseaza intr-o padure din judetul Neamt. Imaginile, in care apar cel putin sase lupi, au fost obtinute de un cercetator in zona salbatica din Ocolul Silvic Tarcau.
Potrivit Romsilva, profesorul Stefan Ciotau a surprins imaginile cu lupii aflati in salbaticie in padurile din judetul Neamt. In filmare apare o haita formata din cel putin sase lupi care se deplaseaza pe un teren din Ocolul Silvic Tarcau, scrie Mediafax.

Reprezentantii Regiei Nationale a Padurilor sustin ca in zona in care a fost realizata filmarea traiesc aproximativ 23 de lupi.

Statisticile arata ca Romania are una dintre cele mai dezvoltate populatii de lup din Europa. Aceste animale sunt pradatori foarte discreti si eficienti, fiind vazuti rar in libertate.

Lupul este un carnivor care traieste in haita si are un rol important in mentinerea echilibrului ecologic si a unor ecosisteme natural sanatoase. Lupii ataca in haita si dirijeaza prada in locuri in care aceasta isi pierde mobilitatea, de exemplu rauri, unde este ucisa.

Lupii pot parcurge zeci de kilometri pe zi in cautarea prazii si cand ataca, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe ora. Au simturi foarte dezvoltate, ceea ce le permite sa vaneze ziua si noaptea.

aEuro
Luni, 26 Octombrie 2020, ora 20:43
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
VIDEO/FOTO Draga Olteanu Matei, inmormantata cu aplauze si onoruri militare
Actrita isi va dormi somnul de veci in Cimitirul "Eternitatea" din Piatra Neamt, alaturi de sotul ...
Focare noi de COVID in Neamt
Probleme sunt la Centrul rezidential permanent pentru varstnici din comuna Hangu, unde cel putin 40 ...
Razie printre camatarii din Neamt
Politistii si procurorii DIICOT Neamt au facut noua perchezitii la membrii unei grupari care se ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor